Spolupráce

Zimní dovolená u moře

Jezdíte každý rok v zimě lyžovat a v létě k moři? Co takhle udělat změnu a vyměnit studené zimní počasí v ČR za slunce, palmy a teplé průzračné moře? Ideální destinací na takovou dovolenou jsou Maledivy a Mauricius.

Souostroví Maledivy

Maledivy leží v Indickém oceánu asi 500 km od Srí Lanky. Jsou tvořeny korálovými ostrůvky, seskupeny do 19 administrativních atolů. Celkový počet ostrovů na Maledivách je okolo 1200, z toho pouze kolem 200 je obydlených. Idilickou dovolenou na Maledivách můžete strávit buď v luxusních resortech, nebo mezi místními obyvateli na jednom z lokálních ostrovů. Maledivy nabízí unikátní podmořský život, ocení ho nejen zkušení potápěči, ale každý kdo si nasadí potápěčské brýle a prozkoumá podmořský život z pláže u svého hotelu. Na Maledivy můžete vyrazit nejenom v zimě, ale také v létě a využít nižších cen ubytování a služeb a menšího počtu turistů. Bělostné pláže v tomto období tak budou patřit pouze vám.

Mauricius

Mauricius stejně jako Maledivy leží v Indickém oceánu. Vzdálenost mezi těmito ostrovními státy je kolem 3000 km. Mauricius je ideální destinací pro všechny kteří chtějí více cestovat a objevovat. Na Mauriciu naleznete tolik výletních možností, že Vám nebude stačit ani 14 pobytových dní. Zažít na vlastní kůži musíte krásy dlouhých písečných pláží, teplotu a barvu Indického oceánu a bohatost podmořského života. Velmi navštěvovaným turistickým lákadlem na ostrově je Chamarel – země sedmi barev. Za návštěvu stojí i vodopád Chamarel, královská botanická zahrada Pamplemousses a výrobna rumu v La Rhumerie de Chamarel. Hotely na ostrově nabízí pro turisty organizované výlety ale my doporučujeme půjčit si auto nebo motorku a projet si ostrov po vlastní ose. Odměnou Vám budou nevšední zážitky a všudypřítomné úsměvy místních obyvatel.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button