Jídlo a stravováníPéče o tělo

Nezbytné suroviny v kuchyni, které vám pomohou i se zdravotním problémem

V kuchyni se nachází spousty užitečných suroviny, z kterých uděláte nejen výborné jídlo, ale dokonce se můžete zbavit i zdravotního problému. Máme pro vás seznam základních potravin. Pomohou vám s jakýmkoliv kožním problémem. Vyplatí se mít dobře zásobenou kuchyni.

Suroviny, které vám pomohou s kožním problémem

Svědění a olupování kůže je jednou z nejhorších kožních nemocí, které můžete mít. Nicméně existuje řešení, které vám ho pomůže odstranit. Níže je seznam surovin.

Aloe vera

Pleťové krémy předepsané dermatology mohou mít řadu nežádoucích účinků na kůži. Aloe vera krém však takové účinky nemá. Buď můžete použít vlastní vypěstovanou rostlinu, nebo si pořídit již hotový přírodní krém Aloe vera, který je vhodný i pro velmi citlivou dětskou pokožku.

Okurka

Okurka je plná vody a má protizánětlivé účinky. Je ideálním lékem pro zklidnění podrážděné pokožky. Vše co musíte udělat, je dát si plátek okurky na postiženou oblast. Během chvilky se zmírní bolest a pocit svědění.

Kokosový ořech

Kokosový olej není jen dobrý k jídlu, ale je také velmi účinný proti různým nemocem. Vlhkost z kokosového oleje funguje perfektně pro suchou a podrážděnou pokožku. Ideální v případě, že potřebujete zmírnit podráždění a pocit svědění.

Med

Med je ideální pro léčbu postižené kůže. Naneste trochu medu na postižené místo a v okamžiku se zmírní pocit svědění a podráždění. Díky svým léčivým vlastnostem, med změkčuje pokožku a urychluje proces hojení.

Naneste med na kůži a nechte působit zhruba 30 minut. Poté opláchněte a jemně osušte pokožku. Tento postup podle potřeby opakujte několikrát. Důležité je, že med nemá žádné vedlejší účinky.

Kurkuma

Kurkuma je koření, které je dobře známé pro své protizánětlivé a antibakteriální účinky na kožní onemocnění. Smíchejte prášek kurkumy s trochou vody a naneste hutnou pastu na postiženou oblast kůže. Nechte několik hodin působit a poté opláchněte pokožku vlažnou vodou. Hotovo! Je po problému.

Oves

Víte, že oves může zklidnit podrážděnou pokožku? Vezměte jeden šálek ovsa a rozemelte ho na prach. Vložte jej do látkového pytlíku a zavěste na kohoutek u vany. Horká voda a odpařování aktivují všechny léčivé vlastnosti ovsa, které budou léčit vaši pokožku.

Dejte si relaxační vanu zhruba na 10 až 20 minut a poté opláchněte pokožku čistou vodou a jemně se osušte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button