OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Pouze dvě ingredience stačí, aby vaše nohy vypadaly úžasně!

Popraskané paty jsou problémem, který trápí nohy mnoha z nás, zejména pak během letních měsíců, kdy lidé nosí otevřenou obuv jako sandály či žabky. Popraskané paty jsou pro většinu lidí velmi nepříjemné, ovšem pokud jsou trhliny hluboké, může to být bolestivé a co víc, ve vážných případech to může mít i vliv na vaše zdraví. Přinášíme vám přirozené řešení tohoto problému. Zapomeňte na drahé produkty, které mohou mít vedlejší účinky. Vyzkoušejte tento přírodní a jednoduchý recept. Jak na to?

Ingredience:

  • 3 lžíce sody na pečení
  • 4 šálky mléka

Postup:

Zahřejte mléko a přidejte sodu na pečení. Smíchejte tyto přísady a přemístěte do lavoru na pedikúru. Do tohoto lavoru namočte nohy na dobu deseti minut. Následně opláchněte nohy studenou vodou. Po jediném použití budete moci nosit své oblíbené sandály.

Citrónovo – glycerinový lék

Ingredience:

  • 1 lžíce soli
  • ½ šálku citronové šťávy
  • 2 lžíce glycerinu
  • 2 čajové lžičky růžové vody
  • Teplá voda
  • Pemza

Postup:

Naplňte lavor pro pedikúru teplou vodou, přidejte sůl, citronovou šťávu, glycerin a růžovou vodu. Poté namočte nohy v této směsi po dobu dvaceti minut a následně ošetřete paty pemzou. Dalším způsobem, jak tyto složky využít je připravit si masku na nohy. Smíchejte čajovou lžičku glycerinu, čajovou lžičku růžové vody, čajovou lžičku citronové šťávy a tuto směs smíchejte. Následně naneste pastu na paty. Oblékněte ponožky a nechte působit přes noc. Následující ráno ponožky sundejte a opláchněte vlažnou vodou. Tento postup opakujte denně a to do chvíle, než se paty změkčí.

Proč glycerin?

Glycerin se často využívá v kosmetických a domácích přípravcích. Působí, jako zvlhčovalo, zvlhčuje pokožku tím, že odvádí vodu ze vzduchu do vnější vrstvy pokožky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button