Spolupráce

Jak se stát neodolatelnou? Krásná pleť v každém věku

Která žena by nechtěla být stále krásná? Každodenní péče o pleť, která se vám odvděčí zdravým a neodolatelným vzhledem, spočívá jen v několika krocích. Pokud nevíte, které to jsou, všechno potřebné najdete v následujícím článku.

Jaký je typ vaší pokožky?

Správná péče o pleť začíná poznáním vašeho typu pokožky. Kosmetické přípravky, které jsou pro vaši pleť vhodné, byste si měli vybírat právě podle něho.

Suchá pleť  pokožka je po umytí napnutá, má sklon k zčervenání, tvorbě šupinek a vrásek. Není dostatečně promaštěná.

Mastná pleť  vyznačuje se zvýšenou tvorbou kožního mazu a zvětšenými póry. Tento typ pleti má sklon k tvorbě černých teček a akné.

Kombinovaná pleť — tento typ je kombinací suché a mastné pleti. V tzv. T-zóně (oblast čela, nosu a brady) se chová jako mastná, v ostatních částech tváře jako suchá pleť.

Citlivá pleť  lehce se podráždí, přičemž dochází k jejímu zčervenání a svrbění. Na její vzhled působí také psychické a fyzické faktory, jakými jsou stres nebo hormony.

Normální pleť  pleť má stálou barvu, nenapíná se, tvoří průměrné množství mazu a nebývá podrážděná.

Jak se starat o pleť

Pokud nevíte, jak se správně starat o pleť, je tu pro vás náš krátký návod. Základem je pravidelná hydratace a výživa. Dodržujte také správný postup své každodenní rutiny, který by měl spočívat v následujících krocích.

1.      Čištění pleti

Bez důkladného čištění se pleť nedokáže zbavit make-upu, potu, mastnoty a jiných nečistot. Až po jejich odstranění je připravená přijmout všechny výživné látky, které jí poskytne následná péče. Pokud byste pleť nevyčistili, zvýšili byste riziko ucpávání pórů a tvorby akné.

2.      Použijte vhodnou pleťovou vodu

Úkolem pleťové vody je odstranit čisticí olej, mléko, gel nebo pěnu, které jste použili v předcházejícím kroku, a zbytky nečistot. Pleťová voda zároveň osvěží pleť, vyrovná její pH a provoní ji. Doporučujeme vám používat přírodní pleťové vody, které jsou jemné k pokožce. Vybírejte podle typu vaší pleti a očekávaného účinku.

  • – Pro mastnou pleť se sklonem k akné je nejlepší volbou heřmánková voda. Pleť uklidní a bojuje také proti zánětu.
  • – Antibakteriální účinky a hloubkovou hydrataci vám poskytne růžová voda. Pleti přinese regeneraci a uklidnění i po náročném dni.
  • – Levandulovou vodu můžete používat na všechny typy pleti. Působí uklidňujíce na podrážděnou pokožku, pomáhá při léčbě akné a její vůně prospívá i psychice.

3.      Péče o pleť

Třetím krokem je aplikace vyživujících a hydratujících kosmetických přípravků. Můžete použít pleťové sérum a krém, které vaší pokožce přinesou všechny důležité složky. Nezapomeňte na ochranu před slunečním zářením a speciální produkty na péči o okolí očí.

Dostatek živin a hydratace

Každodenní péče o pleť by měla zahrnovat také dostatečnou hydrataci zevnitř. Důležitý je proto váš pitný režim. Dbejte o to, abyste během dne přijali minimálně 2 litry tekutin. Do tohoto množství se nezapočítávají káva a kofeinové nápoje, které organismus odvodňují. Vhodné jsou minerální vody, čistá voda, bylinkové čaje a ovocné šťávy. Nezapomínejte na vyváženou stravu plnou vitamínů a minerálů. Vaše pleť se vám za to odvděčí krásným a zářivým vzhledem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button