Spolupráce

Na letní grilovačku si pořiďte jedlé nádobí. Nejekologičtější řešení, které je zároveň netradiční a zajímavé

Určitě už se také nemůžete dočkat, až pozvete své přátele nebo rodinu na grilovačku nebo zahradní party. Léto k tomu vyložené vybízí, tak proč něco podobného nezorganizovat co nejdřív? Příprava takové akce vždy obnáší nějaké starosti – od přípravy jídla až po závěrečný úklid. A nejméně oblíbenou činností je bezpochyby mytí nádobí. Proto většina lidí řeší tento problém poněkud neekologicky – nákupem plastového nebo papírového nádobí. Asi ale tušíte, že to není zrovna ideální volba a musí přeci existovat něco lepšího. A víte, že ano? Co takhle zkusit jedlé nádobí? Funguje to jednoduše – po použití jej jednoduše sníte a žádný odpad nezůstane!

Jak to funguje?

Jedlé nádobí je skutečně revoluční nápad. Je vyrobeno z jedlého materiálu, který je ale zároveň dostatečně odolný na to, aby na něj mohlo bez potíží být naloženo jídlo nebo v něm mohl být nápoj. Jedlé kelímky jsou vhodné na teplé i studené nápoje a pití v nich můžete mít až celých 12 hodin. Křupavý kelímek vám zůstane až 40 minut po kontaktu s vodou. Navíc může zafungovat i jako skvělý dezert – těsto je totiž příjemně sladké, takže po vypití kávy si můžete pochutnat ještě i na samotném kelímku.

Podobný problém je často i s brčky – je sice příjemné využít je k pití koktejlů a podobných nápojů z vysokých sklenic, ale pak jsou bez užitku vyhozeny. Jedlá brčka poslouží ale ještě dál. V nápoji vydrží až 60 minut a poté je můžete buď sníst zasyrova, uvařit z nich špagety, nebo je klidně nechat rozložit na kompostu.

Proč dát jedlému nádobí šanci

Je to skvělá a zajímavá volba pro každou oslavu, party nebo setkání s přáteli. Takové nádobí je 100% přírodní, šetrné k životnímu prostředí a plně rozložitelné. Hodí se tedy pro každého, komu není příroda lhostejná a nechce svět zbytečně zatěžovat dalším odpadem.

Nádobí je velmi odolné, takže se nemusíte bát, že by se vám rozpadlo pod rukama a oslava by se proměnila v katastrofu. Bezpečně vydrží celý večer a na závěr ještě udělá radost všem přítomným jako netradiční doplněk.

Zdroj obrázku: jedlenadobi.cz

Podobné články

Back to top button