Spolupráce

Na kole po Česku! Která místa vám nesmí uniknout?

Teplé počasí a volnější prázdninový režim doslova vyzývají k tomu vyrazit si na výlet. A když se vám nechce po svých, neexistuje lepší a zábavnější alternativa než právě kolo. Cykloturistika je i v Česku na vzestupu a mít dnes doma cyklistické oblečení je skoro stejně běžné jako disponovat kvalitním oblekem. Kam ale vyrazit, pokud si chcete jízdu v sedle skutečně užít?

Třeboňsko

Pokud je nějaké místo v ČR pro cyklisty jako stvořené, je to právě Třeboňsko. Rekreační jezdce láká především nádherná příroda, množství kulturních památek a rovinatý terén, kde si jízdu užije i začátečník. Nepotřebujete zde zrovna celoodpružené kolo nebo další speciální vybavení, vystačíte si jen s dobrou náladou a chutí objevovat místní krásy.

Karlštejnsko

Cyklistické kraťasy jsou běžným oděvem také v této středočeské oblasti. Můžete si zde užít vyjížďky podél řeky Berounky a na Mělnicku můžete objevit spoustu zbrusu nových cyklostezek. Oblast je stále poměrně rovinatá, ale chcete-li si vyšlápnout na Karlštejn, raději si s sebou vezměte batoh na kolo a do něj pořádnou láhev s pitím a svačinu.

Jižní Morava

Pro cykloturisty je mimořádně zajímavý i jih Moravy. Sportovní zážitek totiž můžete příjemně spojit s posezením ve vinném sklípku. Najdete zde stovky kilometrů značených cyklotras, které jsou výborně dostupné autem, autobusem i vlakem. Moravští vinaři jsou navíc pověstní svou pohostinností a svéráznou náturou, což váš výlet ještě více ozvláštní.

Výbava

Pokud jste amatérský cyklista, který se chce hlavně dopravit z bodu A do bodu B v pohodě a bez potíží, nepotřebujete nutně dres na kolo, ani další extra vybavení. Důležité je snad jen mít správně seřízené a funkční kolo a nezapomenout na načiní nutné k opravě prasklé duše. Pro větší fajnšmekry už lze jistě doporučit třeba rukavice na kolo nebo různé nástavce a brašny, které vaše cestování usnadní. Hodit se může také kvalitnější a lehčí kolo pro terén, ve kterém se pohybujete nejčastěji. A samozřejmostí, která nikdy nesmí chybět, je helma!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button