Spolupráce

Proč dát šanci barber shopu? I pánové si zaslouží luxus a péči

Dříve možná bylo relativně běžné, že se muži nechávali stříhat doma nebo si prostě jen jednou za čas zaběhli k holiči, který jim za pár korun a deset minut udělal pravidelný sestřih podle zadání. Dnes je samozřejmě situace jiná, a i muži chtějí vypadat dobře a na svých vlasech si dávají stále více záležet. Kde ale seženete nejlepší péči o pánské vlasy a vousy? Odpovědí je barber shop Praha a podobné salony, které nabízí prvotřídní holičské služby a často i něco navíc. Proč byste měli dát barber shopům šanci i vy?

Kde se barber shopy vůbec vzaly?

Barber shop je vlastně typem pánského kadeřnictví nebo holičství. Historie holičského povolání je přitom skutečně dlouhá a má mimořádnou tradici. Dříve se jednalo o ceněné řemeslo, jehož profesionálové se těšili úctě a vůbec se jim nedařilo špatně. Postupem času se však prestiž tohoto povolání mírně vytratila a pánské holičství se stalo jen nutností, která však nemá žádný zvláštní význam. A to se nyní začalo měnit – muži chtějí dobře nejen vypadat, ale také si návštěvu holičství užít podobně jako když jdou ke kadeřníkovi ženy. A tak začaly vznikat barber shopy.

Rozdíl pozná každý

Proč ale vůbec dávat barber shopům přednost před klasickým holičstvím? Rozdíl je to skutečně zásadní. V běžném holičství na vás budou mít plus minus dvacet minut a za nepříliš originální střih dáte pár korun. Oproti tomu barber shop nabízí skutečně luxusní zážitek od začátku do konce. Těšit se můžete nejen na krásné prostředí, ale také na skvělý prozákaznický přístup, prvotřídní služby a mnohdy i drobné občerstvení třeba v podobě skleničky výborné whisky.

Péče o vlasy i vousy

Navíc se připravte na to, že vás čeká péče nejen o vlasy, ale také o vousy – pokud tedy nosíte plnovous, můžete si třeba užít luxus oholení pomocí klasické břitvy. Práce s břitvou je náročná a musí být velmi precizní, aby nedošlo k poranění, ale na druhou stranu se můžete těšit na výsledek, který skutečně bude stát za to.

Luxus, který si užijete

Je jasné, že taková péče nevyjde zrovna nejlevněji. Pokud se necháte nejen ostříhat, ale také oholit, může se cena vyšplhat klidně i k tisíci koruně a výše. Není to žádní levná služba, ale většina mužů si tento komfort čas od času ráda dopřeje. Koneckonců je to místo, kde můžete zcela vypnout, užít si klid a profesionální péči, a ještě se domů vrátit s novým moderním účesem a perfektní úpravou vousů.

V barber shopu vám také poradí ohledně aktuálních módních trendů, pomůžou vám vybrat, jaký střih vlasů nebo vousů vám bude slušet a také třeba navrhnou vhodnou domácí péči a doporučí kosmetiku, kterou můžete používat. Ke každému zákazníkovi přistupují s individuální péčí, což je něco, co ženy u kadeřnice zažívají běžně, ale pánové si takovou službu mohu užít právě v barber shopech.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button