Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Cibule je základ kuchyně. Víte o jejích úžasných účincích pro tělo?

Cibule byla používána po staletí pro léčebné účely a může být účinná pro onemocnění od aterosklerózy až po astma.

Zdravé přínosy cibule

Bez ohledu na červenou, bílou, žlutou, sladkou nebo jinou cibuli mají některé docela působivé přínosy pro zdraví, které jsou podrobně popsány níže.

1. Zlepšete orální zdraví

Zatímco může zanechat zvláštní zápach na vašem dechu, cibule je skutečně účinná při prevenci zubního kazu a perorálních infekcí. Vzhledem k tomu, že použití kartáčku zřídka odstraňuje všechny bakterie v ústech, žvýkání cibule na 2-3 minuty pravidelně je velmi dobrý nápad.

2. Podpora srdeční činnosti

Cibule má schopnost ředit krev a zabránit tvorbě sraženin. Tato antikoagulační vlastnost cibule snižuje vaši šanci trpět hlubokou žilní trombózou, infarktem nebo mrtvicí.

3. Diabetická pomoc

Chrom je důležitý minerál potřebný k regulování krevního cukru přirozeně. Naštěstí je chrom v cibuli a pomáhá Vašemu tělu regulovat uvolňování glukózy v celém těle. Zejména pokud jste diabetici nebo pre-diabetici, zkuste začlenit cibuli do vaší stravy častěji, aby váš cukr v krvi byl na hodnotách, na kterých by měl být.

4. Bohatá na železo

Železo je zásadní minerál, který mnozí z nás nedostanou. Když někdo nepřetržitě nedostává dostatek železa, považuje se za anemický. Chcete-li zabránit a léčit chudokrevnost, začleňte více cibule do vaší stravy, protože cibule jsou bohaté na železo, mezi jinými vitamíny a minerály.

5. Boj s rakovinou

Cibule obsahují sloučeniny, které jsou schopné zabránit a zastavit růst rakovinných buněk. Jedna z těchto sloučenin se nazývá kvercetin, který se nachází ve velkých množstvích cibule a byl několikrát spojen se zpomalením šíření rakoviny. Cibule obsahují také antioxidanty, které pomáhají neutralizovat volné radikály v těle, což snižuje škody, které mohou způsobit našim buňkám.

6. Bolest ucha

Vyzkoušený a opravdový lék na bolesti uší vyžaduje jen několik kapek čerstvé cibulové šťávy, aby se zmírnila bolest.

7. Zlepšuje vzhled pokožky

Cibulová šťáva může být silnou přísadou pro léčbu akné. Jednoduše zkombinujte cibulovou šťávu s trochou medu nebo olivového oleje a aplikujte na postiženou oblast, nechte přes noc (pokud můžete) nebo asi 1 hodinu působit a pak opláchněte. Cibule jsou již dlouho známy pro své protizánětlivé vlastnosti, což je důležité při boji s akné.

8. Přípravek proti kašli

Pít cibulovou šťávu smíchanou s medem a troškou citronu potěší bolest v krku a sníží nutkání kašlat.

9. Upokojuje žaludek

Cibule může snížit zánět v zažívacím traktu, čímž se snižuje nadýmání, křeče a rozrušení žaludku. Cibule obsahují také saponiny, které zajišťují plynulý posun odpadu ve vašem střevě.

10. Odstraňovač hmyzu

Zatímco se to může zdát jako zvláštní nápad, je pravda, že cibule odradí jistý hmyz, aby se k vám přiblížil. Cibule jsou také používány k léčbě různých bodnutí a kousnutí, jako jsou včelí bodnutí. Jednoduše aplikujte čerstvou cibulovou šťávu nebo pastu na oblast, která byla kousnutá.

Jak lze vidět, cibule může přinést určité přínosy pro zdraví. Kromě výše uvedených výhod je cibule bohatá na vitamíny a minerály, jako je fosfor, vláknina, selen, sodík, vápník, hořčík a vitamíny C a B6. Zkuste přidávat cibulky do vaší stravy co nejčastěji, abyste začali využívat mnoho výhod získaných z konzumace cibule.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button