Spolupráce

Kolagen s kyselinou hyaluronovou přináší spoustu benefitů

Kolagen je nejrozšířenější bílkovinou v těle, zároveň představuje i hlavní pojivovou tkáň ve šlachách, vazech, pokožce a svalech. Plní celou řadu důležitých funkcí, mimo jiné zajišťuje správnou strukturu kůže a zpevňuje kosti. V posledních letech se staly potravinové doplňky obsahující kolagen velice oblíbené, přičemž důvodů je hned několik.

V doplňcích stravy je hydrolyzovaný kolagen, což znamená, že je rozložen tak, aby byl lépe vstřebatelný. Stejně tak existuje několik potravin, které byste měli jíst, abyste zvýšili příjem kolagenu. Jedná se především o vepřovou kůži a vývar z kostí.

Zlepšuje pokožku

Kolagen je hlavní složkou pokožky, pozitivně ovlivňuje její pružnost a hydrataci. Žádaným produktem je i kolagen s kyselinou hyaluronovou, což jsou dvě látky pro tělo velice prospěšné. Oddalují proces stárnutí, zamezují vysušování pokožky a tvorbě vrásek. Doplňky stravy snižují tvorbu vrásek a stimulují tělo k produkci vlastního kolagenu, dále podporují produkci dalších bílkoviny pomáhající strukturovat pokožku, včetně elastinu a fibrilinu.

Pomáhá zmírňovat bolesti kloubů

Kolagen udržuje integritu chrupavky, což je gumovitá tkáň, která chrání vaše klouby. S přibývajícím věkem se množství kolagenu v těle snižuje, což zvyšuje riziko vzniku degenerativních onemocnění kloubů jako osteoartróza.

Zabraňuje úbytku kostní hmoty

Kosti jsou tvořené převážně kolagenem, který jim dodává strukturu a pomáhá je udržovat pevné. Čím je člověk starší, tím méně má kostní hmoty, což vede k osteoporóze, jež se vyznačuje nízkou hustotou kostí a je spojena s vyšším rizikem zlomenin. Kolagenové doplňky pomáhají brzdit odbourávání kostí.

Investujte do kvalitních produktů, které neobsahují aditiva jako lepek, laktóza, sója a sladidla. Kolagen s kyselinou hyaluronovou dostupný na Woldoshop.cz má v sobě kolagen pocházející z Argentinské farmy.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button