Péče o těloPřírodní léčba

Sůl, pepř a citron – tento přírodní lék umí pomoci v mnoha ohledech

Sůl a pepř jsou dvě základní koření, která se objevují v každé domácnosti. Je to základní koření, kterým dochutíte snad vše. Sůl používáte snad do každého jídla, na maso, do omáček, na zeleninu, do těst a podobně. Citron je další ze složek, kterou lidé mají doma poměrně často. Ať už vám pomůže v ochucení čaje, lososa nebo těsta, může pomoci při nachlazení, hubnutí a podobně. Co se stane, když spojíte sůl, pepř a citron? Jaké kombo si vytvoříte?

Sůl, pepř a citron

Tři základní složky, které se mohou skvěle vyjímat v zeleninovém salátu, jako ideální zálivka. Když je spojíte, můžete zjistit, jak silné kombo právě držíte v rukou. Mohou fungovat také jako skvělé léky. Přírodní metody, které jsou tolik oblíbené u spousty lidí, pomohou v léčbě mnoha problémů. Sůl, pepř a citron pomáhají léčit každodenní nemoci, které vás mohou postihovat nebo vám mohou komplikovat život.

Už nebudete muset sáhnout po lécích, vyzkoušet můžete tyto pomocníky. Bez zbytečných nežádoucích účinků, bez nutnosti jít do lékárny, protože sůl, pepř a taky citron se najde snad v každé domácnosti. Kde všude mohou tyto složky pomoci? Jaké každodenní zdravotní problémy můžete vyléčit černým pepřem, citronem nebo mořskou solí? Přinášíme pár z nich.

žena

Bolest v krku

Nepříjemné pálení a bolest v krku můžete zahnat s pomocí jedné polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy. Smíchejte s půlkou černého pepře a s celou čajovou lžičkou mořské soli. Přidejte sklenici teplé vody, pořádně promíchejte a s touto směsí kloktejte několikrát denně.

Ucpaný nos

Pokud máte ucpaný nos, můžete jej uvolnit kýchnutím. Jednoduše smíchejte stejné množství černého pepře, skořice, kmínu a kardamových semínek. Rozmixujte na prášek a nadechněte se směsi. Ta vám pomůže pročistit ucpaný nos.

Pomáhá na žlučové kameny

Žlučové kameny jsou nepříjemné, mohou se tvořit ve vašem těle, mohou zablokovat trávicí systém, mohou být bolestivé. Pokud to dospěje do určitého stádia, musejí být chirurgicky odstraněny. Někteří lidé však nacházejí úlevu v přírodní směsi. Smíchejte tři díly olivového oleje, jednu část citronu a černého pepře. Tato směs vám pomůže rozpustit žlučové kameny v těle.

Poranění sliznice

Poranění sliznic není vůbec příjemné, to všichni vědí. Pomoci si můžete s jednou lžící himálajské soli, kterou smícháte s šálkem teplé vody. Po každém jídle touto směsí propláchněte ústa. Odstraní se bakterie a podpoří zranění sliznic. Jestliže chcete, můžete přidat trochu citronové šťávy.

Úbytek hmotnosti

Chcete-li podpořit svůj metabolismus a zhubnout pár kilogramů, pak můžete vyzkoušet tuto skvělou směs. Smíchejte ¼ čajové lžičky mletého pepře, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a 1 polévkovou lžíci medu ve sklenici teplé vody. Polyfenoly v citronu zabrání přírůstku na hmotnosti a zlepšuje také citlivost na inzulín, což pomáhá spalovat lépe tuky. V černém pepři najdete piperin, který brání tvorbě tukových buněk.

Nevolnost

Černý pepř umí uklidňovat rozbouřený žaludek. Vůně citronu pomáhá zastavit nevolnost. Máte-li pocit, že snesete kombinaci, pak smíchejte jednu lžíci čerstvé citronové šťávy s čajovou lžičkou černého pepře. Vše dejte do vysoké sklenice teplé vody. Pomalu popíjejte pro úlevu.

Pomoc s astma

Jestliže astma trápí vás nebo někoho z rodiny, vyzkoušejte tuto směs, která vám pomůže. Smíchejte deset kuliček pepře, 2 hřebíčky, 15 lístků bazalky a šálek vařící vody. Promíchejte, nechejte vařit patnáct minut a dejte do skleněné nádobky s víkem. Přidejte dvě polévkové lžíce surového medu a nechejte vychladnout.

Pomoc pro zuby

Bolest zubů je nesnesitelná, spousta lidí s ní zápasí roky. Koho někdy zuby bolely, jistě potvrdí, že bolest je opravdu velká. Smíchejte půlku čajové lžičky mletého pepře a hřebíčkového oleje. Tuto směs nanášejte na bolestivé zuby. Zabránit bolesti zubů můžete čištěním zubů dvakrát denně, vyhýbání se konzumaci sladkých nebo kyselých pokrmů.

Nachlazení a chřipka

Chcete-li léčit běžné nachlazení, pak z půlky citronu vymačkejte šťávu a dejte do šálku vařené vody. Přidejte dužinu i slupku a nechejte ve vodě asi deset minut. Sceďte a přidejte lžíci medu. Pijte podle potřeby, dokud nachlazení nezmizí.

Krvácení z nosu

Chcete-li zastavit krvácení z nosu, poté vezměte vatový tamponek, namočte jej do citronové šťávy a vložte do nosní dírky. Hlavu naklánějte mírně dopředu, aby se zabránilo krvácení. Právě krvácení by se mělo zastavit ihned.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button