Spolupráce

3 tipy na recepty na rychlá, lehká letní jídla, která zachutnají celé rodině

Horké letní dny si žádají lehká a svěží jídla, která příjemně zasytí a dodají tělu všechny potřebné živiny. Jako inspirace poslouží následující tři zdravé letní recepty, jejichž příprava zabere jen několik minut.

Letní kuchtění má řadu výhod. K dispozici jsou čerstvé sezónní suroviny. Jedná se zejména o rozmanité druhy zeleniny, ovoce či luštěnin. Přidáte-li k nim sýry, voňavé bylinky a libové kousky masa či ryb, máte zdravý základ pro rychlá, letní jídla.

Kuskusový salát s grilovaným lososem

S najemno pokrájenou zeleninou, kuskusem a lososem vykouzlíte vynikající večeři za krátký okamžik. K letní variantě s lososem na grilu se hodí kombinace cukety, lilku, papriky a rajčat. Hotové jídlo už jenom pokapejte olivovým olejem, citrónovou šťávou a posypte aromatickým koriandrem. Přidat můžete také špetku chilli – pokud máte rádi ostřejší chuť.

Caprese s rajčaty a mozzarellou

Oblíbený italský salát se jí samostatně jako svěží letní salát i jako příloha k masu, nejlépe k rybě. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a hezky naaranžujte na talíř. Posypte celými lístky bazalky, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Někdo dochucuje také balzamikovým octem.

Cuketové špagety s avokádovým pestem

Další typickou letní surovinou je cuketa. Připravit z ní můžete i zeleninové špagety. Na tenké nudličky cuketu nejlépe nakrájíte za pomocí spiralizéru. Zvládnete to ale i se škrabkou. Na pesto důkladně rozmixujte zralé avokádo s parmezánem, česnekem a bazalkou. Dochuťte trochou soli a citrónové šťávy a posypte čerstvými lístky bazalky.

Tip na zdravé letní jídlo, když nezbývá čas na vaření

Vyvážená jídlo v prášku Formula 1 jsou skvělou volbou do práce, na cesty i domů. Smícháním s mlékem[1] si za okamžik připravíte rychlé a zdravé plnohodnotné jídlo plné vitamínů, minerálů, bílkovin i vlákniny. Navíc skvěle chutná. Zakoupit je lze v rámci distributorské sítě Herbalife Nutrition.


[1] Vyvážené jídlo Formula 1 s příchutí vanilkového krému, jemnou čokoládovou příchutí, s příchutí cookie crunch a Formula 1 bez příchutě lze smíchat také se sójovým nápojem podle pokynů uvedených na štítku.

Zdroj náhledového obrázku: Shutterstock

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button