Spolupráce

Modeláž nehtů. Jaké materiály použít pro jejich základ?

Jste ready na modeláž nehtů? Ať už to budou krátké gelové nehty či dlouhé, my jsme rozhodně připraveni předat vám všechny potřebné informace. Pojďme si říct vše o tom, co nezanedbat, jaké použít materiály, a jak je kombinovat, abyste docílili kvalitních nehtů, které vám nějakou dobu vydrží.

Přípravné tekutiny

Nejprve si nehet nachystáme za pomoci přípravných tekutin, které zvolíme podle typu nehtů i rukou. Základem je jednoznačně Nail Prep, který slouží k odmaštění a dehydrataci nehtové ploténky.

Nail Prep, samostatně jej použijeme u bezproblémových nehtů a při následné aplikaci gel laku.

V kombinaci s Acid Primerem jej použijeme u problémových potivých rukou. Tekutina Acid Primer totiž stojí na základu kyseliny metakrylové, která působí i v těch nejspodnějších vrstvách nehtové ploténky, do hloubky ji vysušuje a otevírá póry. Tím je pak přilnavost dalších materiálů na nehet účinnější.

Kombinace Nail Prep společně s Acid Primerem a Acid Free Primerem je v tomto pořadí, nejlepší volbou pro problémové nehty. Společná síla těchto tří přípravných gelů je nepřekonatelná.

Máte problémové, poškozené nehty? V tomto případě volte Nail Prep společně s Acid Free Primerem na nehty, který je zcela bez obsahu kyselin. Na nehtu vytváří lepkavou vrstvu, kterou vylučuje po polymerizaci a díky tomu další materiály snadno přilnut k nehtové ploténce.

Podkladové báze

Aplikace podkladové báze na nehty je základním krokem techniky modeláže nehtů, proto je nesmírně důležité, jakou zvolíte. Předtím ale, než se vrhneme do samotného výběru, je třeba si osvojit pár znalostí. Podkladové báze máme buď to gelové nebo kaučukové.

Výhodou gelových bází je vysoká přilnavost a také jejich nanášení v malém množství, díky jejich řídké konzistenci a nízké viskozitě. Naopak nevýhodu spatřujeme v oddělování umělého nehtu od volného okraje v důsledku působení mechanických sil.

Kaučukové podklady vynikají jak svou vysokou přilnavostí, tak i pružností. Pružnost zaručuje to, že se umělý nehet neoddělí od přírodního, na volném okraji ani v kůžičce, ale naopak se dokonale přizpůsobí pružné nehtové ploténce. Nanášení kaučukových podkladů nepodceňte a aplikujte jej v silnější vrstvě. Výběr kaučukových podkladů je poměrně rozsáhlý, od méně po více pružné. Proto doporučujeme u přirozeně pevných nehtů použít tvrdší kaučukovou bázi, naopak u křehčích nehtů běžte určitě do těch nejpružnějších. Důležité je, aby se podkladová báze přizpůsobila nehtové ploténce, především jejímu pohybu, a podklad se tak nezačal oddělovat od volného okraje.

Jsou vaše nehty připravené k dalším krokům modeláže?

Pokud si i přesto nevíte rady, jaké přípravné tekutiny či podkladovou bázi zvolit pro vaše nehty, rádi Vám poradíme na Facebooku RUSCONA CZ nebo na Instagramu ruscona.

Zdroj náhledových obrázků: Lucie Fajcová, ruscona.cz

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button