Spolupráce

Kvalitní naslouchátka

Je celkem přirozené, že s přibývajícím věkem slábne každému člověku sluch. Tento handicap lze ovšem kompenzovat používáním naslouchátka nebo sluchadla. Tyto zdravotní pomůcky jsou stále zdokonalovány a mohou je používat i osoby trpcí nedoslýchavostí či jinými sluchovými obtížemi. Nemusí se tak cítit odstrčeni při rodinné sešlosti, ani nepřijdou o hudební či jiné sluchové zážitky.

Druhy naslouchátek

Senioři či nedoslýchaví lidé mají dnes na výběr širokou paletu naslouchátek různých typů. Základním rozlišovacím znakem je, zde jsou naslouchátka určena do ucha, za ucho nebo do kapsy. Výhodou naslouchátek do ucha i za ucho je, že je lze sou určena  Velmi praktické je například nabíjecí naslouchátko do kapsy, které vydrží běžet až 45 hodin. Výhodou je, že část lze schovat do kapsy a vidět je pouze samotné sluchátko.

Naslouchátka za ucho

Tento typ naslouchátek vyhovuje i lidem s těžší nedoslýchavostí. Sluchadla pro nedoslýchavé jsou o něco větší než sluchátka do ucha a obvykle mají i větší tlačítka, což umožňuje i osobám s méně citlivými prsty dobré ovládání. Tlačítka i veškerá elektronika jsou uložena v malém pouzdře, které člověk nosí za uchem. Z pouzdra vede koncovka se špuntem, který vložíte do zvukovodu.

Analogová a digitální naslouchátka

Analogová naslouchátka jsou ze všech nejjednodušší a nabízejí pouze základní funkce. Na rozdíl od digitálních naslouchátek zpracovávají zvuky méně kvalitněji a také tak dobře neodfiltrují různé šumění. S digitálními naslouchátky budete slyšet naprosto čistě. Výborné je například digitální mini naslouchátko, které má jako jediné odlišný tvar pro pravé a levé ucho. Napájeno je zinkovou baterií a snadno se ovládá jedním tlačítkem.

Kde lze naslouchátka koupit? 

Naslouchátka všech druhů, sluchadla pro nedoslýchavé, ale i veškeré příslušenství včetně baterií nabízí firma Naslouchatko.cz. Na jejích webových stránkách jsou uvedeny kontaktní údaje pro případ objednání daného zboží. Rovněž si zde můžete vybírat ze široké palety naslouchátek a sluchadel, která jsou zde zobrazena včetně popisu.

Podobné články

Back to top button