Spolupráce

Vsaďte na přírodní zdroj vitamínu C. Acerola nabízí maximální vstřebatelnost a další benefity

Slyšeli jste o acerole? Jedná se o tropickou třešeň, která má vysoký obsah živin, a především je považována za jeden z nejlepších zdrojů vitamínu C. Oproti citronům je ho v ní až 30x více. Jde o zcela přírodní zdroj vitamínu C, který má oproti jeho syntetické formě řadu výhod.

Vitamín C potřebujeme zcela nezbytně

Vitamín C je zcela klíčový pro naše zdraví. Je nezbytný pro správné funkce nervového systému, dále také chrání buňky před oxidačním stresem, snižuje únavu a chrání také před nemocemi, neboť posiluje imunitu. Dostatečné množství vitamínu C je potřebné také pro vstřebávání železa a podporuje přirozenou tvorbu kolagenu. Acerola není jediným zdrojem, dále se vitamín C nachází také v červené paprice, citrusech, brokolici nebo květáku. Často je však nutné doplnit vitamín C i prostřednictvím doplňků stravy.

Přírodní vs. syntetický vitamín C

Na první pohled žádný rozdíl nepoznáte. Naše tělo však s těmito vitamíny pracuje zcela jinak. Zatímco syntetická forma vitamínu C je připravována v laboratoři a skládá se zejména z dobře známé kyseliny askorbové, má také vysoký obsah aditiv a vlastně jen malé množství účinných látek. Oproti tomu přírodní vitamín C, třeba ve formě aceroly, obsahuje mnohonásobně větší množství nutrientů. To znamená mimo jiné i to, že je možné užívat nižší dávku, ale získat zároveň daleko lepší výsledek. Není se třeba bát ani předávkování, jelikož tělo si vezme pouze tolik, kolik potřebuje, a zbytek vyloučí.

Acerola jako nejlepší zdroj vitamínu C

Pokud chcete céčko vhodně a efektivně doplnit, vsaďte právě na acerolu. Díky vysokému obsahu vitamínu C posiluje obranyschopnost a předchází nejen nachlazení, ale také dalším nemocem. Dokáže také chránit naše tělo před škodlivými volnými radikály, působí protizánětlivě a má minimum kalorií. Kromě toho získáte i vysoký obsah vápníku, železa, fosforu, nebo thiaminu.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button