OstatníPéče o tělo

Šokující objev: Nové zuby mohou vyrůst za devět týdnů!

Zuby jsou pro každého životně důležité, díky nim rozmělňujeme potravu a všichni ví, že taková bolest zubů umí pěkně potrápit. Ne všichni mají to štěstí na vlastní zuby, proto musí sáhnout po zubní protéze a zubních implantátech. Ty se však již brzy mohou stát minulostí, vědci tvrdí, že existuje možnost, jak se mohou vyvíjet nové zuby!

zubů

Protéza nebo implantát

Jedinou možností, jak nahradit ztracené zuby, byla doposavad protéza nebo implantát. Obě metody však mohou mít na lidské zdraví velmi nepříznivý vliv. Vědci zkoumali, jestli je možné, aby lidé mohli získat nové zuby přirozenou cestou. Pokud se to tedy může skutečně stát, jak je to možné?

Infekce, zranění a otoky

Odborník portálu Dentistryld uvádí, že zubní protetika může způsobovat infekci, zranění nebo poškozovat okolní tkáně, nervy a dokonce i dutiny. Zubní protézy mají také tendenci být velmi nepříjemné během jídla, což pacientům velmi vadí. Také je tu riziko podráždění, infekce dásní a úst. A to samozřejmě nikdo, kdo musí sáhnout po implantátu nebo protéze nechce.

Pokrok v medicíně

Nová technika doktora Jeremy Mao a profesora Edwarda V.  (společně s týmem odborníků na Columbia University) odhalila, že přední kmenové buňky těla pracují na trojrozměrné platformě, jenž je zodpovědná za růstový faktor nových zubů. Nové zuby tak mohou plně růst, a to za pouhých devět týdnů.

Regenerace zubů

Pro regeneraci zubů je klíčovým faktorem najít přístup, který bude moci být použit u pacientů, kteří nejsou vhodnými kandidáty pro dentální implantáty nebo pro ty, kteří si je nemohou dovolit. Studie byla zveřejněna v časopise Journal of Dental Research, který je na přední příčce v oblasti stomatologie.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button