KrásaPéče o těloPřírodní léčba

Vše o domácích přípravcích, které pomohou od kruhů pod očima – růžová voda, kurkuma, med…

Trápí vás kruhy pod očima, které se u vás objevují? Je to stále častější a častější problém? Kruhy pod očima vypadají nevzhledně a spousta žen se je snaží nějakým způsobem odstranit. Neváhají využívat nejrůznější krémy, séra a přípravky, které mají za úkol se jich zbavit. Někdy to funguje a pomáhá, jindy však ne. Kruhy pod očima mohou být příčina probdělé noci, stresu, problémů, věku genetiky a podobně.

Příčina kruhů pod očima

Jedním z nejčastějších a nejběžnějších důvodů, proč vznikají kruhy pod očima je nadměrné namáhání očí. Dalším z důvodů může být také dlouhý pobyt v nevhodném prostředí, například dlouho koukáte do počítače, zdržujete se v místnostech, kde je cigaretový dým a zakouřeno.

Může to být také tím, že málo spíte, spánek není kvalitní, nedodržujete správnou životosprávu, může vás trápit pylová alergie, často si mnete okolí očí. Vliv na to samozřejmě má také stres, vyšší věk a, nebo také nedostatek tekutin. Pomoci si můžete různě, ledovým obkladem, krémy, séry nebo přirozenou metodou. Vyzkoušejte tyto metody, které nechejte působit přes noc. Pomohou odstranit tmavé kruhy pod očima, otoky nebo také jemné vrásky.

oči

Brambory

Využívejte malé množství bramborové šťávy. Aplikujte pod oči a nechejte působit – buďto patnáct minut nebo přes celou noc. Přírodní bělící vlastnosti v bramborách pomohou tmavé kruhy pod očima zesvětlit.

Med

Aplikujte tenkou vrstvou medu na zesvětlení pokožky pod očima. Nechejte medovou masku působit dvacet minut, popřípadě celou noc.

Olej

Vezměte malé množství mandlového, kokosového nebo kávového oleje a masírujte okolí očí. Zesvětlíte tím pokožku pod očima a snížíte výskyt jemných vrásek.

Zelený čaj a heřmánek

Tmavé kruhy pod očima můžete snížit s pomoci heřmánku nebo zeleného čaje. Namočte do zeleného čaje nebo heřmánku a položte pod oči.

Růžová voda

Pro uklidnění a redukci unavených očí můžete využívat růžovou vodu. ta pomáhá tónovat a zesvětlovat kůži pod očima.

Kurkuma

Kurkuma je přírodní rozjasňovač a také napomáhá léčit pokožku. Zesvětluje oblast pod očima, postupně do značné míry zmírňuje a zesvětluje tmavou pokožku pod očima.

Rajče

Oblast okolo očí můžete rozjasnit s pomoci rajčatového pyré. Jde o jeden z nejúčinnějších domácích prostředků, které pomáhají léčit tmavé kruhy pod očima. Smíchejte rajčata na hustou pastu a aplikujte pod oči.

Máta

Dejte malé množství šťávy z máty pod oči a nechejte působit třicet minut nebo přes celou noc. Mátové listy pomáhají zesvětlit pokožku v oblasti očí.

Aloe vera

Aloe vera je známým pomocníkem pro léčbu snad všeho, pomáhá při zažívání, při čištění pleti, pomáhá dokonce i s tmavými kruhy pod očima. Použijte malé množství čistého aloe vera gelu a aplikujte pod oči.

Mléko

Nemáte-li po ruce oční krém, pak můžete vyzkoušet malé množství studeného mléka. Masírujte oblast okolo očí se studeným krémem a poté jděte spát.

Okurka

Nejčastějším a také nejefektivnějším lékem na léčbu tmavých kruhů pod očima jsou plátky okurky. Použijte plátky okurky nebo například šťávu z okurek a aplikujte na oblast pod očima. Pomáhá mírnit otoky a tmavé kruhy pod očima.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button