Péče o těloPřírodní léčba

Péče pro vlasy – vyrobte si šampon ze zeleného čaje!

Pro každou ženu jsou vlasy velmi důležité, snaží se proto o ně pečovat jak nejlépe mohou. Pravidelné návštěvy u kadeřnice, výběr správného šamponu, správný kondicionér, oplachování jen studenou nebo vlažnou vodou. Používáte také spoustu ochranných přípravků – proti slunci, proti mrazu, proti tepelné úpravě a podobně. Mnoho žen se snaží o to, aby jejich vlasy vypadaly lépe, proto vsázejí na přípravky, které jim pomohou.

Na objem nebo na kudrlinky

Existuje spousta přípravků. Některé pomáhají podpořit objem vlasů, což se jistě hodí ženám, které mají vlasy zplihlé a bez života. Ženy, které chtějí kudrnaté vlasy, se snaží podpořit to přípravky na vlasy, ty co mají vlasy od přírody kudrnaté, zase sahají po přípravcích na narovnání vlasů. Někdy může právě přemíra přípravků vlasy zbytečně zatěžovat, mastit je a tím pádem jsou zbytečně často umývány.

Hodně se vsází na přírodní metody, protože i ty vám mohou hodně pomoci a navíc neobsahují chemické látky, které ne vždycky vlasům svědčí. Jednou z přírodních metod je třeba používání heřmánkového čaje, popřípadě používání zeleného čaje. Právě zelený čaj je bohatý na antioxidanty, má protizánětlivé vlastnosti a anti-age vlastnosti. Skvěle pomáhá podporovat krásu. Proto jej poměrně často nacházíte v různých přípravcích. Můžete jej také využívat samotný.

Síla zeleného čaje vás překvapí

Zelená čaj a čaj matcha jsou skvělé pro lidské zdraví. Říká se, že pitím zeleného čaje ráno posílíte své trávení, metabolismus, pomůžete do těla dostat antioxidanty, odstraní z těla toxiny a špatné látky. Kromě zdraví umí pečovat také o krásu, takže správně zakotvil v kosmetickém průmyslu. Řešíte také nepříjemný problém s vypadáváním vlasů? Právě zelený čaj může být ideální pomocí. Jde o úžasný přírodní lék, který pomáhá zvyšovat růst vlasů. Přírodní léčba pro vaše vlasy nikdy nebyla jednodušší. Přinášíme vám recept na šampon ze zeleného čaje. Ten podpoří růst vlasů!

Jaké výhody můžete z jednotlivých surovin získat?

Prášek Matcha – EGCG v matche pomáhá stimulovat vlasové folikuly a podporuje růst vlasů. Tento prášek je také bohatý na antioxidanty.

Olivový olej – pomáhá vlasy zvlhčovat, vyživuje pokožku hlavy. Napomáhá také pomáhat vlasům být měkké a poddajné.

Levandulový olej – tento olej napomáhá zvyšovat růst vlasů, bojuje s lupy. Díky němu jsou vlasy krásně lesklé.

Připravte si tento skvělý šampon se zeleným čajem i vy doma. Jak na to? A jaké ingredience budete potřebovat?

Co budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce organického zeleného čaje matcha
  • 1 šálek tekutého kastilového mýdla
  • 1 až 2 čajové lžičky extra panenského olivového oleje
  • Několik kapek levandulového oleje

Pak postupovat při přípravě:

Vezměte misku a do ní přidejte prášek matcha zeleného čaje, k tomu jednu čajovou lžičku kastilového mýdla a jednu až dvě čajové lžičky olivového oleje. Vše promíchejte a připravte do směsi. Nemáte-li zelený prášek matcha, pak můžete využívat také klasický zelený čaj.

Vezměte zelený čaj a nechejte jej louhovat asi 25 minut ve ¼ šálku horké vody. Nechejte vychladnout a dále připravte podle receptury. Přidat můžete také několik kapek esenciálního oleje, my jsme použili levanduli, ale můžete například sáhnout po rozmarýnovém oleji. Pomůže to lepší vůni.

Vše dobře promíchejte a tuto směs přelijte do uzavíratelné lahvičky nebo do libovolné láhve, skrz které jí budete používat. Můžete jej mít doma, v koupelně na poličce nebo si jej vždy připravit na každé jedno mytí vlasů.

Jak používat tento šampon?

Používejte tento doma vyrobený šampon namísto chemického. Jde o skvělý přípravek, který pomůže očistit vlasy a také je pomůže zlepšit. Používejte také masku na vlasy a to dvakrát týdně, dík tomu urychlíte růst vlasů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button