Návod

Netvařte se jak kakabus, smích je lepší jak tisíc doktorů

Možná už jste slyšeli, že je potřeba méně svalů na úsměv než na mračení. Tak proč se neusmívat? Přestože se lidé úplně zcela přesně neshodují na určitém množství svalů potřebného k úsměvu a zamračení, existuje mnoho důvodů, proč se každý den usmívat. Zde je několik důvodů, proč byste měli převrátit své zamračení vzhůru nohama a změnit ho na úsměv. A kdo ví, třeba se o úsměvu dozvíte i pár zajímavých novinek, o kterých jste neměli ani tušení. Tak už se nemračte!

Budete se cítit lépe, když se usmějete

Studie ukázaly, že když se člověk opravdu usmívá z celého srdce, ovlivňuje je to jisté svaly, které vám přinesou pocit radosti a štěstí. Člověk se usmívá, protože je šťastný a když se aktivují určité svaly, váš mozek vyšle ještě mnohem více radostných signálů neboli endorfinů. Úsměv je úžasný, vyzkoušejte ho.

Smích je nakažlivý

Když někdo prožívá špatný den, rozveselte je vlastním úsměvem. I malý náznak úsměvu stačí, aby měl člověk vyhlídky na lepší časy a vše se rázem obrátí k lepšímu. Stačí trošku smíchu a povzbuzení a chmury budou ihned ty tam.

Úsměv je mnohem atraktivnější

Ať už jste muž či žena, pokud se budete tvářit jako kakabus, lidé se vás jenom leknou. Určitě nechcete být tím člověkem, na kterého ukáže náhodné dítě v hromadné dopravě a označí ho za „strašáka“. Mračit se umí každý a v moderní době zakaboněný výraz dokonce převládá. Jen to zkuste sami se jeden den usmívat na náhodné lidi, pokladní a kolegy. Budete překvapení, jak moc budou vašim úsměvem zaskočení!

Budete znít přátelštěji

Úsměv při telefonování udělá překvapivě hodně, protože díky němu budete znít více přátelsky. Jednou z věcí, kterou učí telefonní operátory (nebo by rozhodně měli začít) je se usmívat, když telefonují, aby dosáhli lepší zákaznické podpory. Nějakým záhadným způsobem se úsměv totiž promítá i do vašeho hlasu a zníte tak mnohem šťastněji a jste více okouzliví.

Lidé, kteří se usmívají, žijí déle

Není žádným tajemstvím, že emocionální zdraví se úzce pojí na naše fyzické zdraví. Protože úsměv znamená, že jste šťastní (a jste ještě více šťastní jenom tím, že se smějete), je možné, že se dožijete vyššího věku. Ne nadarmo se říká, že smích prodlužuje život. Smích dokonce prodlužuje váš imunitní systém a může vám pomoci žít v průměru až o sedm let déle! Váš život bude také více uvolněný než život lidí, kteří se neustále mračí na celý svět.

Novorozenci jsou schopní se usmívat

Mnoho lidí se domnívá, že trvá několik týdnů, aby nastal onen kouzelný okamžiku prvního úsměvu, což je pravda, pokud nepočítáte úsměvy během spánku. Miminka se začnou usmívat během spánku ihned poté co spatří světlo světa. Člověk se poté musí podivovat, čemu se tam může novorozeně usmívat, že?

Máte větší pravděpodobnost na povýšení, pokud se budete vždy usmívat

Tvrdí se, že usmívající se lidé mají větší sebevědomí a více se socializují. Tím pádem manažeři vidí tyto jedince jako lidi mající vše potřebné na kariérní postup. Takže i pokud šéfa nemáte zrovna v oblibě, usmívejte se, aby to vypadalo. Vám to rozhodně neublíží, a naopak vám to může hodně pomoci k lepšímu životu (a delšímu).

Existuje devatenáct druhů úsměvů

Vědci byli schopní rozlišit devatenáct druhů úsměvů, které rozdělili do dvou kategorií: zdvořilé. „společenské“ úsměvy a ty, které byly opravdu šťastné úsměvy. Do seznamu patří i „rozpačitý“ úsměv způsobený trapnou situací, „opravdový“ úsměv při pocitu radosti a štěstí, a „láskyplný“ úsměv, který lidé věnují svým milovaným a bližním.

Lidé mají větší tendenci se usmívat, když jsou obklopení lidmi, než když jsou sami

Přestože se člověk zřídka kdy usměje, když je sám, nebo se zasměje něčemu vtipnému co zrovna viděl v televizi, je pravděpodobnější, že se budete smát v přítomnosti jiných posluchačů. Vědci zkoumali tuto domněnku na desetiměsíčních miminkách a ať už přítomní lidé reagovali nebo ne, dětičky se více usmívaly, když byli obklopení společností, než když se nacházely úplně o samotě.

Smích je univerzální znak radosti a štěstí

Rozdílné jazyky mohou často být obtížnou bariérou, ale výrazy v obličeji, jako smích, porozumí vždy všichni a všude, ať už vycestujete kamkoli. (I když to nemusí být pravda v úplně každé zemi, zejména tam, kde mají velmi rozdílné zvyky a tradice, takže se předem raději ujistěte, do čeho se vrháte.)

A na závěr, abychom vám sami trošku prodloužili život, zde je malý vtípek:

Pepíček je poprvé v zoo a ptá se: „Tati, proč na mě ta gorila za sklem tak divně kouká?“

„Mlč, jsme u pokladny.“

Doufáme, že už se smíchy za břicho popadáte 😉 a jestli ne, tak na co ještě čekáte? Smích rozveselí nejen váš den, ale potěší i vaše blízké či úplně náhodné lidi na ulici. Navíc z neustálého mračení se dělají vrásky! A jak se vždy opakuje malým zamračeným dětem, takhle vám to zůstane a do konce života budete odstrašovat lidi. Takže usmívat se a mávat!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button