Péče o těloPřírodní léčba

Zázračný elixír pro vaše zdraví: Čistí krev, mizí tuk a reguluje hladinu cholesterolu

Med je v přírodní léčbě velmi známá ingredience, která zde má své nezpochybnitelné místo. O medu se toho napsalo už mnoho. Každý zná jeho úžasné účinky. Pouze jedna čajová lžička vydá za 70 různých ingrediencí. Med má antibakteriální účinky, pomáhá proti nachlazení, osvěžuje pleť, pomáhá proti vráskám, vrací cévám pružnost, má protizánětlivé účinky, zvyšuje krevní tlak, srdeční frekvenci, pomáhá k lepšímu spánku, působí proti artritidě a má mnoho dalších a dalších vlastností.

Skvělé účinky skořice

O skořici je také všeobecně známo, že má mnoho léčivých účinků. Pomáhá v hubnutí, snižuje hladinu cukru v krvi, zlepšuje trávení, pomáhá mírnit kašel, menstruační problémy. Je skvělým pomocníkem při nevolnosti, nachlazení, snižuje špatný cholesterol, bojuje proti celulitidě, infekci, bolesti svalů a kloubů a proti mnoha dalším. Skořice je jedno z nejstarších známých koření.

Používána byla již 2800 let před naším letopočtem, první zmínka o ní pochází ze starověké Číny. Skořice má v lidové čínské medicíně velmi dobrou pověst. Kombinuje-li se s čajem a zázvorem, pak pomáhá řešit mnoho problémů, např. čistí krev, uklidňuje nervy a podobně. Připravte si tento nápoj a brzy uvidíte ty skvělé výsledky!

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky skořiceelixír
  • 1 lžíce medu
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 200 ml vody

Příprava:

Do velkého šálku dejte skořici, med. Zázvor očistěte a nastrouhejte (zhruba jedna lžička). Vodu přiveďte k varu a směs přelijte. Nakonec přidejte citrónovou šťávu a zamíchejte.

Jak konzumovat?

Doporučujeme nápoj konzumovat napůl. Půlku šálku vypijte těsně předtím, než jdete spát. Druhou polovinu nápoje si vypijte ráno, nejlépe na lačný žaludek.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button