DetoxikaceJídlo a stravováníKrásaNávodPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zbavte se akné přes noc. Tyto triky opravdu fungují

Trápí vás nevzhledné pupínky na obličeji, hrudníku nebo zádech? Vyzkoušeli jste už stovky produktů, domácích léčebných postupů i rad lékařů a stále nic nezabírá? Nebojte, nejste v tom ani zdaleka sami. Akné postihuje během života téměř každého. Řada faktorů pak ovlivňuje závažnost akné a dobu, po kterou nás trápí.

Příčinami vzniku akné může být nesprávná životospráva, nemoc, hormonální nerovnováha nebo i alergie či intolerance na nějakou potravinu. Ať už je to jakkoliv, nejprve začněte pátrat po příčině vašeho stavu. Jinak je to boj s větrnými mlýny. Jakmile zjistíte, co je na vině, můžete začít s pupínky bojovat. Ale žádná léčba nezabere ihned vy přeci chcete mít krásnější pleť už zítra ráno! Díky našim radám se vám to skutečně může podařit. Akné sice nezmizí, ale už po několika hodinách bude viditelně méně výrazné.

Zubní pasta

Možná jste o triku se zubní pastou už slyšeli. A je to ten nejlepší důkaz toho, že to opravdu funguje. Akné rozhodně nevyléčí, ale pomůže se vám zbavit obrovského pupínku přímo uprostřed čela, když vás čeká rande nebo důležitá schůzka. Jednoduše naneste trochu pasty přímo na pupínek a nechte přes noc působit. Pasta pupínek vysuší a ráno na jeho místě bude jen malinké začervenání, na rozdíl od obrovského zaníceného kráteru, který tam byl večer.

Mátový olej

Mátový olej má protizánětlivé a zklidňující vlastnosti, díky kterým pomůže téměř okamžitě zmínit začervení pupínku a zmenšit jeho velikost. Smíchejte několik kapek vitamínu E s pár kapkami mátového oleje. Naneste směs přímo na pupínek a nechte přes noc působit.

Ricinový olej

Ricinový olej má velmi dobré hydratační a vyhlazující účinky. Udělá dobře téměř každému typu pleti, včetně té aknózní. Dokáže totiž pleť opravdu dobře zvlhčit, vyživit a dodat jí na jemnosti a hebkosti. Ricinový olej aplikujte na vyčištěný obličej a bříšky prstů ho jemně vklepávejte do pleti. Nechte chvíli působit a poté setřete vlhkým hadříkem. Opakujte dvakrát denně pro dosažení nejlepších výsledků.

Jablečný ocet

Jablečný ocet se pyšní antibakteriálními vlastnostmi a dokáže také skvěle dostat pod kontrolu produkci mazu. Vaše pleť pak bude hladká, zářivá a bez pupínků. Jablečný ocet naneste na kosmetický tampon a ošetřete jím postiženou oblast. Ihned ucítíte jak se póry stahují a kůže vypadá ihned svěžeji a lépe. Nechte několik minut působit a poté obličej opláchněte studenou vodou.

Česnek

Česnek je dobře známý tím, že si umí poradit téměř s jakýmikoliv bakteriemi. Proč by si tedy stejně dobře nedokázal poradit i s těmi, které způsobují akné? A taky, že to umí! Rozmačkejte stroužek česneku a ještě za čerstva ho aplikujte na pupínek. Možná to není úplně nejvoňavější a nejpříjemnější práce, ale ten výsledek za to určitě stojí. Nechte 10 minut působit. Ze začátku vás to může trochu štípat, ale zkuste to vydržet, výsledek se dostaví.

Dodržujte hygienické zásady

Řada lidí trpí akné jenom proto, že nedodržují hygienické zásady. Málo si myjí ruce a obličej a špinavýma rukama se obličeje dotýkají. Používají k líčení také špinavé kosmetické štětce a prošlou kosmetiku. To vše vaší pleti určitě neprospívá a zakládáte si tím na pořádné problémy.

  • Nesahejte si na obličej rukama – a pokud je to nutné, pak si předtím pořádně umyjte.
  • Pravidelně perte štětce a houbičky, kterými se líčíte.
  • Kontrolujte data spotřeby na kosmetických produktech.
  • Dejte přednost přírodní kosmetice.
  • Vyhněte se kosmetice obsahující alkohol a silikony.

Kdy je návštěva lékaře nezbytná

Některé problémy s pletí se dají řešit doma, ale jiné, vážnější, si žádají pomoc lékaře. Neodkládejte návštěvu specialisty, pokud máte akné opravdu hodně rozšířené a zůstávají vám po něm jizvy a pokud pozorujete, že se vám pod kůží tvoří cysty, které tam zůstávají i několik dní či týdnů. To jsou příznaky vážných typů akné, které se musí profesionálně léčit. V takovém případě se nesnažte řešit věci podomácku, ale svěřte se do rukou lékaře.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button