Péče o tělo

Bolest zubů může indikovat závažnější zdravotní problém

Bolest zubů může poukázat na problém, který je spojen s vnitřními orgány. Mnoho odborníků se shoduje, že bolest řezáků indikuje zdravotní problémy ledvin a močového měchýře. To však není všechno. Máme pro vás informace, které vám pomohou odhalit zdravotní problémy, když vás bolí zuby.

Zuby vám odhalí zdravotní problémy

Špičáky indikují normální stav jater a žluči. Premolár (čtvrtý a pátý) upozorní na problémy s plícemi a tlustého střeva. Stoličky (šestá a sedmá) jsou propojeny se žlučníkem, slezinou a slinivkou. Zuby moudrosti vám dají vědět, když je něco v nepořádku se srdcem a tenkým střevem.

Ne vždy musí zuby indikovat vážné zdravotní problémy. Někdy se stává, že si pacienti stěžují na bolest zubů, i když je zub odstraněn. Tento problém je znám, jako fantomové bolesti. Stává se to v případě, že orgány vyšlou signál do zubů. Díky těmto signálům můžete včas indikovat případné zdravotní potíže, i když se nemusí jednat o nic vážného. Prevence je to, ale dobrá.

Nezdravé zuby mohou často spustit bolest hlavy. Existuje velká vazba mezi zuby a orgány v těle. Níže přikládáme nejčastější příznaky a bolesti zubů, které jsou spojené s jednotlivými nemoci.

  • První a druhý řezák oznamuje chronické infekce horních močových cest, zánět močového měchýře a zánět středního ucha.zubů
  • První řezák může být také ukazatelem angíny a onemocnění kloubů. V případě výskytu zánětu žlučníku nebo hepatitidy se projeví konstantní tupá bolest.
  • Bolest čtvrté nebo páté stoličky může být ukazatelem chronické pneumonie, alergické reakce nebo kolitidy.
  • Pokud cítíte bolest v horních a dolních stoličkách (čtyrky), pravděpodobně máte problém s klouby, rameny, artritidou nebo trpíte na onemocnění střev.
  • Bolest v horní šestce a sedmičce se projeví při výskytu gastritidy, vředu, pankreatitidy, anémie a vředu na dvanáctníku.
  • Horní šestky jsou také propojeny se zánětem nosních dutin, angíny a nádorů štítné žlázy, zánětu vaječníku či sleziny.
  • Na dolních sedmičkách se projevuje nemoc žil, plic (bronchitida, astma, zánět) a přítomnost polypů v tlustém střevě.
  • Pokud často cítíte bolest na třetí stoličce, může to být spojeno s onemocněním srdce a vrozenými vadami. Kromě toho se projevují žaludeční vředy a problémy s dutinami.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button