Péče o těloPřírodní léčba

Podívejte se, jaké zázraky umí kávová sedlina!

Využití kávové sedliny

Kávovou sedlinu obvykle vyhazujete. Ovšem můžete jí ještě využít. Ideální je organická kávová sedlina. A na co je dobré jí využít? Můžete jí využít jako kosmetický přípravek. Postačí jen vzít kávovou sedlinu, dát jí na pečící papír a nechat uschnout. Umí snížit opuchlé oči, zlepšit barvu vlasů a také další a další výhody.

Odstraní celulitidu

Hlavní složkou kávy je kofein a to je známá látka pro redukci celulitidy. Má stimulační účinky, stimuluje cirkulaci krve a lymfy v těle. Pomáhá tak odstranit toxiny a odpady v těle. Vezměte stejný počet dílů kávové sedliny a panenského kokosového oleje a smíchejte do husté pasty. S ní třete postižené oblasti jako stehna, boky a podobně.

Mírné váčky pod očima

Občas pod očima objevíte tmavé kruhy a otoky. To může být způsobeno genetikou, alergií, zadržováním tekutin v těle či nedostatku spánku. Jde o běžný kosmetický problém, se kterým se potýká řada žen. Káva je výborná proti váčkům pod očima a proti tmavým kruhům. Vaše pleť tak bude vypadat svěží, zářivá a krásná. Vezměte studenou kávovou sedlinu, dejte jí opatrně na okolí očí a nechejte působit deset minut, následně opláchněte.

Odstraňuje odumřelé buňky

Káva má abrazivní strukturu, která může pomoci odstranit odumřelé buňky a šupinatou kůži. Můžete kávovou sedlinu použít jako jemný peeling, odstraňuje také šupinatou kůži na obličeji. Můžete také použít jako peeling na ruce, paty a podobně. V malé misce smíchejte jednu lžičku kávové sedliny s půl lžičkou jojobového oleje. S touto směsí jemně masírujte svou tvář a odstraníte odumřelou kůži.

Zjemňuje rty

Rozpraskané rty mohou být hrubé a nevzhledné. Jestliže se i u vás objevují rozpraskané rty, smíchejte půl lžičky kávové sedliny s půl lžičkou medu. Vytvořte směs a tu jemně vetřete do rtů. Masírujte kruhovými pohyby po dobu třiceti sekund a poté odstraňte vlhkou žínkou.

Rozzáří pleť

Může pomoci odstranit toxiny a vyčistit hluboké póry. Kávová sedlina je bohatá na antioxidanty. Zkombinujte dvě lžíce mleté kávy s dvěma lžícemi panenského olivového oleje. Vytvořte směs a jemně masírujte pokožku na obličeji. Dávejte pozor na oblast očí. Počkejte přibližně půl minuty a následně odstraňte s pomocí mokré žínky.

Stimuluje krevní oběh

Káva stimuluje krevní oběh, což je skvělé pro vaší pokožku. Aby byla stále vláčná a zářící, udělejte si kávu a následně jí použijte pro podporu krevního oběhu.

Zkrášlí nohy

Suché a popraskané nohy mohou být nevzhledné a to obvykle během chladné zimy. Udělejte pro své nohy zkrášlující peeling. Díky němu změkčíte popraskané paty a vaše nohy budou hydratované. Smíchejte jednu polévkovou lžíci mleté kávy a dostatek kokosového oleje. Vznikne vám hrubá pasta. Udělejte si teplou lázeň, do které dejte nohy. Jakmile jsou vaše nohy dostatečně měkké, použijte peeling s pomocí jemných krouživých pohybů. Můžete použít také kartáč.

Očistění vlasové pokožky

Také vlasová pokožka může být zanesená a tím pádem nepracuje tak, jak by měla. S pomocí kávové sedliny jí osvěžíte a vyčistíte. V misce smíchejte polévkovou lžíci cukru, jednu lžíci mleté kávy a dostatečné množství kokosového oleje. Touto směsí masírujte vlasovou pokožku, opláchněte a poté umyjte vlasy jako obvykle.

Dodejte vlasům lesk a stimulujte jejich růst

Káva dodává vlasům lesk a stimuluje také jejich růst. Udělejte si vlastní lék. Vetřete do pokožky hlavy a konečků vlasů a nechte působit po dobu šedesáti sekund. Následně opláchněte studenou vodou a následně si vlasy umyjte, jak jste zvyklí. V průběhu užívání této metody zjistíte, že vaše vlasy jsou lesklejší a jejich růst je rychlejší.

Zlepšuje barvu vlasů

Můžete zlepšit barvu svých vlasů pomocí kávy. Díky tomu pomůžete hnědým či černým vlasům posílit barevný pigment. Smíchejte jednu polévkovou lžíci čerstvě uvařené kávy, zchlaďte a přidejte dvě lžíce kondicionéru. Naneste na vlasy. Nechejte působit pět minut, následně opláchněte a hotovo!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button