Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jedlá soda jako kosmetický přípravek

Jedlá soda je skvělým a výkonným prostředkem, který je možno použít prakticky na cokoliv. S klidným srdcem ji můžete využívat pro čištění různých ploch, pečení dezertů, léčení zdravotních problémů a také pro ošetření vaší pokožky. Věděli jste, že jedlá soda je v podstatě takový kouzelný prostředek?

Široké spektrum využití

Většinou jedlou sodu lidé využívají pro těsto, ovšem umí skvěle odstranit zápach z koberců, oděvů a různých povrchů v domácnosti, stejně tak jako umí bělit vaše oblečení. Kromě využití doma ji můžete použít také jako kosmetický přípravek. Jde o silně přírodní estetický produkt. Rovněž poskytuje tělu a pleti léčebné přínosy. Umí léčit zdravotní problémy a onemocnění. Jedlá soda toho umí spoustu, my přinášíme některé možnosti jejího využití.

Eliminuje pocení

Pocení není vůbec nic příjemného. Trpíte-li těmito problémy, pak jistě dodržujete správnou hygienu a navíc v obchodech pořizujete celou škálu deodorantů, sprejů, gelů či dalších produktů, které slibuji pomoc s pocením. Ne vždycky však může v obchodě zakoupený produkt stoprocentně pomoci. Vyzkoušet můžete přírodní metodu.

Jedlá soda vytváří velmi odpuzující a antibakteriální přípravek, jenž slouží možná i lépe než konvenční antiperspiranty a deodoranty. Jak si tento jednoduchý a přitom velmi účinný přírodní antiperspirant připravit? Smíchejte ¼ šálku jedlé sody a 10 kapek esenciálního oleje podle vašeho výběru. Následně jej aplikujte pod paži po sprše a máte hotovo.

Snižuje tělesný zápach

Chcete-li neutralizovat bakterie a kyseliny ve vašem těle, pak je jedlá soda ideální. Bakterie a kyseliny mohou způsobovat nepříjemný tělesný zápach, který nikomu není příjemný. Naplňte vanu vodou a přidejte malý šálek jedlé sody. Poté proveďte v této směsi koupel.

Směs vám pomůže eliminovat nepříjemný tělesný pach a také pomůže uvolnit mastnou pokožku. Provádějte tuto koupel jednou až dvakrát týdně a vaše pokožka bude krásně hladká a jemná.

Hebká kůže

Jestliže trpíte suchou kůží na rukou a nohou, je nutno aplikovat směs jedlé sody, vody a mýdla a následně touto směsí proveďte masáž pokožky. Nakonec opláchněte teplou vodou. Pokožka díky této směsi bude krásně hydratovaná a navíc může zmírnit zápach z rukou, který se zde může objevit po přípravě některých jídel.

Zdravé nehty

Jedlou sodu můžete využít pro své nehty a také kůžičku. Pro zdravé kutikuly namočte kartáček, jenž namočíte do směsi z jedlé sody a vody. Touto směsí opatrně čistěte ruce a prsty a následně opláchněte vodou.

Máte-li žluté nehty, můžete zkombinovat jedlou sodu se šťávou z citronu a aplikovat na nehty. Citron slouží k výživě nehtů a jeho kyselost pomáhá bránit škrábancům a dalším problémům.

Osvěžuje dech

Trpíte-li špatným dechem, je to velmi nepříjemné. Samozřejmě máte po ruce různé žvýkačky, peprmintové bonbonky a další pomocníky. Ti pomáhají však jen na chvíli nebo dokonce vůbec. Tyto bonbony totiž skrývají pouze základní problém halitózy. Jedlá soda však může velmi účinně a rychle eliminovat špatný dech.

Vezměte jednu čajovou lžičku jedlé sody do sklenice vody a míchejte, dokud se směs nerozpustí. Následně kloktejte, což pomůže desinfikovat krk a ústní dutinu a pomůže odstranit bakterie. Opakujte každý druhý den a dosáhnete skvělých výsledků.

Udržuje vaše vlasy zdravé a čisté

Většina šamponů a kondicionérů na trhu nepůsobí tak, jak se reklamuje. Obsahují chemikálie, jež mohou pokožku hlavy vysušit, vytvářet lupy a celkově vlasy spíše zatížit. Sáhněte proto raději po jedlé sodě, která může fungovat jako kondicionér na vlasy. Udrží tak pokožku hlavy krásně čistou a zdravou. Jedlá soda má vysokou úroveň pH, proto je dobré jí využívat jen jednou za měsíc.

Bělení zubů

Potřebujete vybělit zuby? Pak vezměte ráno zubní kartáček, nasypte trošku jedlé sody na talíř a ponořte do ní kartáček. Následně čistěte zuby touto směsí, opláchněte a vyčistěte zuby ještě běžnou zubní pastou. Pro antifungální účinky můžete vytvořit ústní vodu. Smíchejte jednu lžičku jedlé sody v ¼ sklenice vody. Touto směsí propláchněte ústa.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button