Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Složka obsažená v meruňkových peckách může předcházet rakovině!

Dr. Ernest Krebs byl biochemikem, který v 50. letech pracoval na odpovědi na otázku, jaké jsou funkce rakovinných buněk. To ho vedlo k tomu, jak objevit potenciální způsob léčby této hrozné nemoci. Pracoval se svým intuitivním nápadem, že rakovina je v konečném důsledku metabolické reakce neadekvátní diety. Dr. Krebs začal zkoumat stravovací návyky himálajského kmene Hunza. Tito lidé žijí v blízkosti severního Pákistánu.

Kmen Hunza a meruňková jádra

Major Sir Robert McCarrison popsal kmen Hunza v roce 1930. Uvedl, že lidé z tohoto kmene jsou zdraví oběma způsoby. Tedy po psychické i fyzické stránce. Existují v něm lidé, kteří byli starší 100 let a někteří z nich dokonce žili až do 135 let. Rovněž se neobjevují žádné informace o obezitě, cukrovce, mrtvici či srdečním infarktu.

Co takovíto lidé dělají, že je jejich zdraví tak dobré a pevné? Souvisí to přímo s jejich stravovacími a životními návyky. Jedí velmi jednoduše, jejich strava se obvykle sestavuje z mléka, masa a příležitostně z kostí, z čerstvé zeleniny a obilí. Strava obsahuje velmi malé množství cukru, což znamená, že pastevci jsou fyzicky aktivní.

Meruňka je poměrně běžná u nás, ale také u kmene Hunza. Jde o nejběžnější potravinu v jejich jídelníčku, jí jich velmi mnoho. A co víc, oni také konzumují hodně meruňkových jader. Krebs byl ohromen a začal s výzkumem, který přinesl své plody, objevil tajemství odstranění nádoru. Tím tajemstvím byl amygdalin.

23-690x361

Co je Amygdalin?

Jde o látku, která se objevuje ve více než 1200 jedlých rostlinách (většina Američanů jí ve stravě však nemá, což je poněkud překvapující). Jádra meruněk obsahují největší koncentraci této látky, než jakékoliv jiné ovoce nebo zelenina na celém světě. Meruňková jádra obsahují také mnoho účinných doprovodných enzymů.

Dr. Krebs objevil látku, kterou pojmenoval „Laetrile“. Jde o koncentrovanou formu amygdalinu, který je odvozený od jeho extrakcí, které doktor dostal z meruňkových jader. Dr. Krebs se dlouho snažil, aby se Laetrile označil jako vitamin B-17, který je dnes známý jako jeden z nejvýznamějších činitelů pro léčbu rakoviny, byť to farmaceutický svět doposud nepřiznal.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button