OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Tento čaj pomáhá odstranit toxiny v lymfatických uzlinách, ve střevě a žlučníku

Celý den můžete zakončit detoxikačním čajem, který pomůže vypláchnout toxiny, posílit imunitní systém a zvýšit váš metabolismus. Pomůže přivést tělo do zásaditého stavu. Složky, které tento jednoduchý a skvělý čaj obsahuje, umí krásně spolupracovat a vy tak můžete těžit z léčebných výhod.

Léčebné výhody

Citron – pomáhá tělu v přirozené detoxikaci. Podporuje játra, ledviny, krevní oběh a umí posílit imunitní systém. I když má kyselou chuť, jde o jednu z nejvíc alkalických potravin, které pomáhají dostat lidské tělo do požadovaného alkalického stavu pH.

Kajenský pepř – obsahuje složku zvanou kapsaicin, který neutralizuje neuropeptid. Kajenský pepř umí zlepšit také cirkulaci, díky které se dostávají živiny do tkáně. Toxiny a škodlivé látky se tak z těla dostávají ven.

Skořice – snižuje hladinu glukózy a fruktózy v krvi, což zpomaluje vývoj tukové jaterní nemoci.

Zázvor – je skvělý přírodní protizánětlivý prostředek. Je silné diaforetikum, což znamená, že může pomoci zvýšit pocení a detoxikovat tak tělo. V Německu vědci prokázali, že pot obsahuje přírodní antibiotikum zvané dermcidin. Ten pomáhá odvrátit bakteriální, plísňové, virové a mikrobiální infekce. Zázvor pomáhá posilovat náš imunitní systém.

Připravte jednoduše tento detoxikační čaj. Má opravdu skvělé účinky, které si zamilují všichni. Jak si tento jednoduchý čaj připravit?

Ingredience:

  • 1 ¾ šálků vody
  • 1 kus zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1/3 čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce surového organického medu
  • Šťáva z ½ citronu (popřípadě 2 kapky citronového esenciálního oleje)

Postup:

Vezměte vodu a ohřejte jí. Nalijte do šálku, přidejte zázvor a nechejte louhovat několik minut. Následně přidejte šťávu z citronu, kajenský pepř, skořici a med. Vše pečlivě smíchejte. Pijte každý večer a to zhruba jednu hodinu před spaním nebo ihned ráno. Uvidíte, jak skvělé zdravotní účinky tento recept má.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button