Spolupráce

Jak si zútulnit bydlení? Stačí pár dekorací a váš domov bude k nepoznání

Každý chce mít krásné a moderní bydlení. I když jej ale vybavíte novým nábytkem nebo dekoracemi, neznamená to zároveň, že bude váš domov také útulný a bude dýchat teplem domova. Vytvořit tu správnou domáckou atmosféru můžete ale snadno pomocí vhodně zvolených doplňků.

Ideální mohou být různé polštáře, textilní dekorace, předložky z ovčí kůže nebo třeba chytře rozmístěné osvětlení. Inspirujte se i vy.

Přidejte barevnou tapetu

Barvy, kterými si vymalujete vaše pokoje, velmi významně ovlivňují vaši psychiku a celkový dojem, který z bydlení získáváte. Mezi barvy, které vás pozitivně naladí, patří žlutá nebo oranžová, na spaní zase mohou být ideální studenější tóny modré nebo jemně zelené. Ani bílá barva není špatnou volbou, ale rozhodně neevokuje útulnost. Vyplatí se proto alespoň jednu stěnu vymalovat barevně nebo přidat barevnou tapetu.

Pohodlné předložky

Každý interiér bude působit velmi přívětivě, pokud jej doplníte vlněnými předložkami z pravé ovčí kůže. Jedná se o doplněk, který má velmi luxusní vzhled. Kožešina je nesmírně příjemná a neuvěřitelně teplá. Dá se umístit například před pohovku nebo krb. Vlněná předložka se navíc snadno udržuje, protože obsahuje přírodní lanolín, který ji chrání před znečištěním.

Dekorativní lampa

Světlo velmi významně ovlivňuje celkový dojem z našeho bydlení. Je jasné, že ostré světlo je potřeba pro práci, ale do odpočinkových místností jako je obývací pokoj nebo ložnice se hodí spíše tlumenější a žlutější odstín světla. Umístěte do prostoru menší lampy, které budou interiér jen jemně a nerušivě ozařovat. Zvláště útulnou atmosféru dokážou vykouzlit různé svíčky a aromalampy.

Zapojte bytový textil

Útulného bytu nikdy nelze docílit bez záclon a závěsů. Dnes už však nejsou moderní klasické bílé záclony k parapetu s ozdobným vyšíváním. Na trhu naopak najdete nepřeberné množství moderních vzorů a střihů, které mimo jiné také zlepšují akustiku v místnosti. Hodně pomoci mohou i koberce. Klidně vsaďte jen na kusové koberce, které rozbijí jednotvárnost plovoucí podlahy.

Udělejte bydlení skutečně vaše

Holé zdi působí negativně a depresivně. Stačí ale přidat pár fotografií nebo plakátů a hned bude jasné, kdo tady bydlí a jakou má osobnost. Můžete si tak snadno připomenout příjemné chvíle strávené s rodinou a kamarády. Na charakteru však mohou dodat i nejrůznější medaile, diplomy nebo certifikáty.

Polštář, kam se jen podíváš

Postel ve vaší ložnici obložte množstvím naducaných polštářků a nebojte se využít i přehoz. Dodá pokoji uklizený a uspořádaný ráz a vypadá velmi hezky. I obyčejnou jednobarevnou sedačku v obýváku lze snadno oživit několika polštářky, které může doplnit i huňatá deka, která vás v zimě spolehlivě zahřeje. A váš domov bude konečně dýchat útulností, klidem a pohodou.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button