OstatníZdravé tipy

Cítíte po pohlavním styku nutkání k močení? Odborníci tvrdí, že je to zdravé

Také občas cítíte ihned po pohlavním styku nutkání jít na záchod? Cítíte, že máte plný močový měchýř a potřebujete si ulevit a vyprázdnit ho? Možná si říkáte, že je něco špatně, ale není tomu tak. Je to naopak dobře, jelikož se tak vaše tělo brání proti infekcím. Je to jednodušší a efektivnější.

Boj proti infekcím

Když pohlavní styk skončí, do vašeho těla se dostávají nejrůznější bakterie a to přirozeně zvyšuje rizika různých infekcí močového měchýře. Ve skutečnosti se zdá, že jde o jednu z nejčastějších příčin infekcí močových cest. Odborníci proto velmi důrazně močení po pohlavním styku doporučují.

Také lékaři přichází s vysvětlením, že ženská ejakulace nenastává přes močovou trubici. To tedy znamená, že močení je jediný způsob, jak dostat z těla látky, které v ní zůstaly. Močení je tedy velmi důležitá součást a doporučuje se po každém pohlavním styku. Samozřejmě je důležité s močením nespěchat, nejlepší je zhruba 45 minut po pohlavním styku.

Ochrana před infekcemi

Všichni moc dobře vědí, že použití kondomu zabraňuje infekcím a také chorobám, které se přenášejí pomocí pohlavního styku. Tyto pohlavní nemoci by pak mohly vést k daleko vážnějším a trvalejším zdravotním problémům. Osobní hygiena je také velmi důležitá, protože správná hygiena chrání váš močový měchýř před mnoha nejrůznějšími infekcemi. Toto je nesmírně důležité pro ženy, které trápí opakované záněty močového měchýře. Dbejte na hygienu, umývejte vagínu a to nejlépe vodou a mýdlem, které má neutrální pH.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button