CvičeníNávod

Velké poprsí nemusí být vždy předností. Od sportu by vás ale odradit nemělo

Obdařila vás příroda velkými přednostmi? Možná jste na své bujné poprsí pyšná, možná jej raději maskujete a přála byste si zažít komfort těch, komu poprsí nikde nepřekáží. U mužů velká prsa prý vedou, ale ne vždy jsou praktická. A kde to platí obzvlášť, je sport. Jak se vypořádat s tím, aby se vám cvičilo dobře, pohodlně a bez bolesti?

Možná se také často vymlouváte na to, že cvičit nemůžete právě kvůli svým ňadrům. Je to ale jen výmluva. V dnešní době, kdy jsou k dispozici dokonalé funkční sportovní podprsenky, může sportovat každá žena. Jen je potřeba smířit se s tím, že výběr bude možná chvíli trvat a bude potřeba zainvestovat více, než byste třeba čekaly. S kvalitní oporou můžete dokonce i běhat, což je aktivita, které se řada obdařenějších žen vyhýbá jako čert kříži.

Kvalitní podprsenka je nutnost

Klasický top bez kostic si můžou dovolit jen ženy s menšími prsy. Pro větší velikosti jsou vhodné speciální sportovní podprsenky. Tyto speciální sportovní modely pro větší ňadra mají široká ramínka, pevný materiál a lehké vyztužení pro větší oporu. Chrání záda, šetří ramena, a to nejdůležitější, rozloží váhu prsou do středu zad, a tím pomáhají ke správnému držení těla. Díky takovému prádlu se opravdu nemusíte bát poskočit si, jelikož vše bude pevně držet tam, kde má.

Některé typy podprsenek mají také kostice, ale je na vás, zda je zvolíte či nikoliv. Obecně záleží především na tom, co je vám komfortnější a jakou máte zkušenost. Nebojte se alespoň částečně ve zkušební kabince „nasimulovat“ pohyb, který budete provádět při cvičení, abyste věděly, zda má prádlo vlastnosti, které potřebujete.

Bolesti zad

Ženy, které mají větší poprsí, často trpí bolestmi zad. Musí si proto obzvlášť hlídat své držení těla po celý den, nejen při sportu. Snažte se každodenně pamatovat na to, abyste se neustále během dne rovnaly do správné pozice. Mnohé ženy se hrbí záměrně, aby na své poprsí příliš neupozorňovaly, ale pro vaše zdraví je to velmi špatné. Pokud se vám velká prsa nelíbí, vsaďte raději na zmenšující podprsenky a volte vhodné oblečení, které vaše „nedostatky“ zamaskuje. Hrbením stejně nic nespravíte.

Ženy s velkým poprsím, zvlášť v případě povislých ňader, trápí také nepříjemné pocení, které vzniká v kožní řase pod prsy. Pot a případná vlhkost nemají kudy unikat, což může způsobit podráždění pokožky. Pro mnohé ženy je toto vyloženě trapný problém, o kterém se přeci nemluví, ale není na tom nic zvláštního. Každá žena s velkým poprsím dobře ví, o čem je řeč. Zkuste si oblast mazat nějakým mastným krémem nebo třeba kokosovým olejem. Většině dam se poté uleví.

Vhodné cviky

Chcete-li prsa lépe vytvarovat a zpevnit, což vám v konečném důsledku prospěje i při cvičení, zkuste se zaměřit na posilování prsních svalů. Samotným cvičením nejenže získáte větší sebevědomí, ale vaše poprsí se výrazně zpevní a nebudou při cvičení tolik poskakovat. Je také docela dobrá šance, že se vaše vnady o trochu zmenší, jelikož prsa jsou tvořena především tukem.

Velmi dobré je začít obyčejnými kliky (klidně si můžete pomoci koleny, pokud nezvládnete bez nich) až vypilujete tento cvik zkuste i klasický tlak či bench press. Posílíte také svaly ramen a bicepsy, ale nemusíte se bát, že by se z vás stal chlap. To by vyžadovalo ještě hodně jinou zátěž.

V každém případě stále platí, že větší prsa nejsou žádnou výmluvou, proč se vyhýbat sportu. A pokud vás velká prsa skutečně trápí, vězte, že díky pravidelnému cvičení můžete dosáhnout vysněného tvaru a velikosti o mnoho snadněji. Takže s chutí do sportu, ale jen se správným prádlem, které poskytuje vašim přednostem tu správnou oporu.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button