OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Česnek a citron: přírodní lék pro cholesterol a tryglyceridy

Zvýšený cholesterol a triglyceridy jsou velmi často spojovány se špatnými návyky a špatným životním stylem. Špatná strava, která zahrnuje častou konzumaci tučných potravin a potravin s vysokým obsahem cukru, vyhýbání se zdravým a čerstvým potravinám, snížení fyzické a duševní činnosti a celková nedbalost ke svému zdraví. Zvýšená hladina cholesterolu a triglyceridů velmi často může způsobovat řadu zdravotních stavů a některé z nich mohou být dokonce až smrtelné. Když se hladina špatného cholesterolu v krvi zvedne, mohou se zvednout stěny krevních cév, snižuje se tok krve a tělo se tak vystavuje riziku srdečního záchvatu nebo mrtvice.

Co je cholesterol a triglyceridy?

Cholesterol a triglyceridy jsou největšími nepřáteli vašeho zdraví a mohou tak značně narušit kvalitu života. Cholesterol je v těle běžně přítomný, bez ohledu na jídlo a na to, co jíme. Lidské tělo může syntetizovat cholesterol v určitém množství, které je nezbytné pro normální funkci buněk. Nicméně když se hladina cholesterolu zvýší víc, než je normální hodnota, objevuje se problém.

Problémový cholesterol

To vše se děje v důsledku špatné stravy, snížené nebo nulové fyzické aktivity, snížené duševní aktivity a obecně nedbalosti ke svému zdraví. Triglyceridy jsou tři typy mastných kyselin, které jsou spojené s jednou molekulou glycerolu. Triglyceridy jsou hlavní složkou v olejích a živočišných tucích. Zvýšené hladiny cholesterolu a triglyceridů jsou řízeny přirozeně. Je nutno začít léčbu ve správný čas, abyste předešly možným zdravotním důsledkům a problémům.

Česnek a citron

Česnek a citron se považují za vynikající lék na čištění krevních cév a snížení hladiny cholesterolu. Také mohou posílit stěny cév a snížit riziko některých nebezpečných zdravotních stavů jako je ateroskleróza. Tento přírodní lék může být užitečný při čištění krevních cév a při prevenci rakoviny nebo léčby rakoviny. Přinášíme vám skvělý recept, který pomůže vyčistit krevní cévy od cholesterolu a triglyceridů. Jak si připravit tento recept?

Ingredience:

  • 4 hlavy česneku
  • 4 citrony se slupkou
  • 3 litry vařené vody

Postup:

Česnek pečlivě oloupejte a nakrájejte. Následně citron nakrájejte na plátky a dejte do vroucí vody. Smíchejte tuto směs a pořádně rozmixujte. Dejte do skleněné nádoby o objemu tří litrů a nalijte horkou vodu, dokud nebude hladina u vrcholu. Směs nechte vychladnout a následně jí uzavřete a nechte po dobu tří dnů.

Použití:

Na začátku doporučujeme užívat menší dávku, dvě až tři lžíce před každým jídlem. Pokud je to v pořádku, tuto směs snesete a není konzumace pro vás nepříjemná, pak pomalu zvyšujte jednotlivé dávky. Maximální dávka této směsi je 50 ml před každým jídlem. Tuto směs je možno využívat nejdéle čtyřicet dní.

Tato směs má silnou kardiotonickou aktivitu. Citron i česnek přináší léčebnou sílu. Česnek může pomoci zlepšit funkci srdce, může snížit koncentraci špatného (LDL) cholesterolu a zvyšuje také koncentraci dobrého (HDL) cholesterolu. Citron má alkalické účinky na tělo, může pomoci snížit hladinu srdečního zánětu, který je rizikovým faktorem srdečních onemocnění. Antioxidanty z citronu chrání srdce před oxidačním stresem.

Nemoci srdce

V Americe je onemocnění srdce velmi vysoké a v České republice také počet nemocných stoupá. Dobrou zprávou je, že učiníte-li ve svém životě nějaké změny, můžete tomuto onemocnění zabránit či rapidně snížit jeho výskyt a vznik. Stačí jen změnit životní styl, začít konzumovat čerstvé a přírodní potraviny, zvýšit svou duševní aktivitu, pravidelně se pohybovat a k tomu konzumovat zdravé směsi, jako je tato. Pomůže snížit pravděpodobnost vzniku srdečních onemocnění.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button