Přírodní léčbaZdravé tipy

7 nejlepších čajů proti stresu a úzkosti

Čaje proti úzkosti a stresu jsou skvělý způsob, jak se zbavit starostí a dát tělu a mysli trochu úlevy, kromě mnoha dalších důležitých přínosů pro zdraví.

Co je úzkost a stres?

Úzkost a stres jsou obecné pojmy, které popisují zvýšený stav naší mysli a těla. Stres je obvykle definován jako jakýkoli požadavek, v naší mysli nebo těle, a v některých případech je reakce těla na stresové hormony dobrá věc.

Například, když utečete od nebezpečí, stresové hormony ve vašem těle vám poskytnou energickou podporu. Nicméně příliš mnoho stresu, zvláště ve vaší mysli, může být dlouhodobě velmi nebezpečné a často je doprovázeno úzkostí. Úzkost je pocit neklidu, starosti, strachu nebo nepohodlí, často zaměřených na konkrétní událost v budoucnu, nebo obecný pocit úzkosti v životě, který může být vyčerpávající. Bez ohledu na příčinu vašeho stresu a úzkosti existují čaje, které vám pomůžou uvolnit se.

Nejlepší čaje pro úzkost a stres

Nejlepší čaje pro úzkost a stres zahrnují mátový čaj, heřmánkový čaj, čaj z meduňky, čaj z mučenky, zelený čaj, růžový čaj, levandulový čaj a čaj ashwagandha.

Mátový čaj

Nedostatek kofeinu, protizánětlivé vlastnosti a přirozené svalové relaxační schopnosti tohoto čaje z něj dělají ideální způsob, jak relaxovat a nechat vaše starosti rozplynout.

Heřmánkový čaj

Pokud jde o uvolnění svalů a vyvolání spánku, je jen několik čajů lepší než heřmánek. Pomůže vám vyčistit vaši mysl a uklidnit svaly a pomůže vám klidně se naladit do spánku.

Meduňkový čaj

Studie zjistily, že tento typ čaje může přímo ovlivnit hladinu určitých stresových hormonů ve vaší krvi, a současně zlepšuje náladu a poskytuje zdravou energii spíše než nervovou nebo manickou energii, jako je kofein.

Čaj z mučenky

Některé z antioxidantů a účinných látek v tomto čaji mohou pomoci potlačit stresové hormony a snížit úzkost, a zároveň vám pomohou překonat jakékoli problémy s spánkem. Nicméně by neměl být kombinován s jinými léky proti úzkosti, protože mohou existovat komplikace.

Zelený čaj

Známý pro své protizánětlivé účinky, zelený čaj je vynikající způsob, jak uklidnit hormonální výkyvy, což usnadňuje regulaci nálady a uvolnění mysli.

Růžový čaj

Růžový čaj je známý jako čaj, který se konzumuje těsně před spaním, protože ulehčuje mysl a fyzicky uvolňuje tělo. Uklidňující efekt vám pomůže užívat si klidného spánku.

Levandulový čaj

Studie na levandule ukázaly, že díky účinným složkám těchto květin může snížit hormonální výkyvy, zvláště u žen. Toto je populární lék pro ženy, které zažívají stres a úzkost v době menstruace.

Ashwagandha čaj

Po tisíce let je ashwagandha čaj důvěryhodný jako anxiolytický lék, zejména v ayurvédské medicíně. Známý jako jeden z nejbohatších čajů antioxidantů, díky výživným látkám v ashwagandě je vynikající anxiolytický (stres a úzkost odstraňující) čaj.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button