KrásaPéče o těloPřírodní léčba

Jak na akné? Tyto domácí prostředky vám jej vyřeší

Určitě to známe všichni a bohužel, nejen z dob puberty. Akné. Pupínky, které se nejčastěji objevují na tváři, ale mohou vás potrápit na rukou, ramenou, v oblasti hrudníku a podobně. Vzniká vlivem zánětů vývodů mazových žláz. Není příjemné, ale snad každý teenager se s ním někdy v minulosti už setkal. Léčit akné se dá různými způsoby, můžete jej léčit s pomoci komerčních kosmetických přípravků, které by měly pomoci. Když se zaměříte na přírodu, uděláte podstatně lépe.

Nejčastější onemocnění kůže

Akné je onemocnění kůže, které bývá nejčastější. Jak už bylo výše zmíněno, objevuje se u dospívajících, ale klidně i u dospělých. Záněty mazových žláz jsou nepříjemné, svůj podíl na tom nemá jen to, že se pleť mastí a je zvýšená produkce těchto žlázek, ale také za to může nesprávná strava, nadměrné pocení nebo také špatné oblečení. Když se řekne akné, znamená to červené a zarudlé pupínky, puchýřky s hnisavým obsahem, někdy dokonce i s hlubokými abscesy. Když je akné velmi silné, mohou se objevovat drobné jizvičky po jednotlivých pupíncích.

Příčiny akné

  • Torba mazu vlivem hormonů
  • Zvýšená produkce rohoviny
  • Dědičnost
  • Nevhodná strava
  • Velmi časté mytí

Při léčbě akné můžete sáhnout po klasických prostředcích, které známe z reklam. Někdy však můžete zkusit přírodu. Jednoduché domácí prostředky, které vám mohou pomoci vyčistit a bránit jednotlivým pupínkům. Jaké domácí prostředky můžete při léčbě využívat? Co všechno je možno vyzkoušet? Přinášíme deset nejlepších domácích prostředků!

Med

Přirozená ochrana pokožky může být využitá různými způsoby. Med je skvělou pomoci. Má antizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které jsou skvělé pro léčbu akné. Aplikujte med na místo, kde se objevují pupínky a nechejte působit třicet minut. opláchněte. Tuto metodu můžete aplikovat také přes noc.

Jogurt

Jde o velmi populární lék, který působí proti akné. Aplikujte jej na obličej, čímž vyčistíte pokožku od akné, projasníte ji. Nechejte jogurt působit 15 až 20 minut a následně opláchněte vlažnou vodou.

Muškátový oříšek

Chcete-li vyčistit pleť od akné, uklidnit zarudnutí pokožky bez poškození, pak vyzkoušejte muškátový oříšek. Smíchejte jej s mlékem nebo vodou, čímž vytvoříte pastu. Aplikujte na postižená místa a nechejte několik minut působit, než místo opláchnete vodou.

Zelený čaj

Zelený čaj disponuje vysokým obsahem antioxidantů, pomáhá snižovat otoky a celkově zlepšovat pokožku. Využijte sáčky studeného zeleného čaje, které přiložte na postižená místa. Uklidní se zarudnutí a záněty.

Jablečný ocet

Umí regulovat pH pokožky a může být tedy nápomocen při detoxikaci kůže. Zřeďte jej vodou, použijte jako toner k čištění obličeje, podobně jako akné na celém těle.

Citronová šťáva

Kyselina v citronové šťávě napomáhá akné se smršťovat a vysychat. Pomáhá zesvětlovat jizvičky. Vymačkejte z citronu šťávu, aplikujte na pupíky a čekejte. Pupínky se vysuší a zarudnutí se sníží.

Tea tree olej

Jde o přirozené antibiotikum, funguje také jako přípravek pro zvlhčování. Můžete jej použít jako aktuální ošetření, čímž pomůžete vyčistit akné z pokožky.

Aloe vera

Aloe vera je velmi oblíbeným kouskem, v mnoha ohledech. Má uklidňující vlastnosti, které umí zklidnit podráždění, uklidňuje pokožku a také zbavuje pleti akné, udržuje ji čistou.

Vaječný bílek

Použijte tenkou vrstvu vaječných bílků k hlubokému vyčištění pokožky a léčbě pórů. Díky tomu odstraníte přebytečný maz, čímž se přestanou tvořit pupínky na obličeji.

Kurkuma

Jde o jeden z dobře známých domácích léků na léčbu akné. antizánětlivé a antiseptické vlastnosti kurkumy jsou velmi účinné při odstraňování akné. rovněž umí rozjasňovat pokožku a zesvětlovat jizvičky po akné.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button