Péče o těloPřírodní léčba

Čaj proti rakovině, vysokému krevnímu tlaku a mrtvici

Vysoký krevní tlak je nebezpečným onemocněním, které bohužel postihuje mnoho lidí. Jde o nemoc, kterou obvykle na první pohled nepoznáte, nevidíte ji. On se však v těle objevuje a může vést k řadě problémů a nemocí, například ke zvýšenému riziku infarktu a mrtvici. Srdeční choroby jsou hlavní příčinou úmrtí. Zlepšit však srdeční zdraví nemusí být vždycky obtížné.

Změny v životě

Nemusíte na operaci nebo dlouhodobě konzumovat léky. Může vám pomoci jednoduchá změna. Tím, že provedete jednoduché změny ve svém životním stylu, můžete pomoci zlepšit vaše celkové zdraví. Pro mnoho lidí, kteří mají problémy s vysokým krevním tlakem, je to tak první impuls, jak s nemocí zatočit. Nemusíte chodit k lékaři a denně konzumovat prášky, které obsahují chemické látky, abyste účinně bojovali proti vysokému krevnímu tlaku.

Jde to také s pomocí přírody. Přírodní léky mohou mít mnohdy stejné přínosy jako léky, které vám předepíše váš lékař. Podobně je tomu i u hypertenze. Navíc u těchto léků nedochází k možným vedlejším účinkům, příroda je vhodná prakticky pro každého. A co vám tedy může pomoci v boji s vysokým krevním tlakem?

Ibiškový čaj je lék

Pití ibiškového čaje se vyplatí. Možná ibišek znáte jen jako květinu, ale věřte, že může velmi dobře pomoci také, co se zdraví týče. Nedávná studie ukázala, že ibiškový čaj může být stejně účinný při léčbě vysokého krevního tlaku jako běžné léky, které vám může předepsat lékař na hypertenzi.

Několik lékařských studií dospělo k závěru, že právě ibiškový čaj je možno využít k léčbě vysokého krevního tlaku. Podle studií je možno snížit hladinu krevního tlaku konzumací dvou až tří šálků ibiškového čaje. To je účinnější něž některé léky na hypertenzi. A to vše v rámci přírody.

Skvělé účinky ibišku

Podle výzkumu provedeného na Tufts University in Boston může ibišek díky svým protizánětlivým vlastnostem pomoci snížit krevní tlak až o deset bodů. Zdravotní přínos ibiškového čaje navíc může pomoci ochránit také proti rakovině, zejména pak proti rakovině žaludku.

Taiwanská laboratorní studie zjistila, že extrakt z ibišku je toxický pro rakovinné buňky a zvláště účinný je při zabíjení buněk lidského karcinomu žaludku. Vědci připisovali potenciální schopnost ibišku jako prevenci rakoviny díky vysokým hladinám polyfenolů, jež jsou silnými antioxidanty. Extrakt z ibišku také může způsobit buněčnou smrt v lidských leukemických buňkách.

Další studie

Dále se ve studiích ukazují velmi slibné výsledky i pro prevenci a léčbu metabolického syndromu. Ve studii denní dávka ibiškového extraktu na jeden měsíc vedla ke zlepšení triglyceridů a hladin glukózy (krevní cukr), stejně jako zlepšení rezistence na inzulín u lidí s metabolickým syndromem.

Ibiškový čaj je bohatým zdrojem vitamínu C, který pomáhá zlepšovat imunitní systém, a pomáhá tak při léčbě a prevenci virů, jako je například nachlazení nebo chřipka. Má také diuretickou aktivitu, díky níž pomáhá zlepšovat funkci močového měchýře, a také napomáhá při odstraňování ledvinových kamenů.

Ibiškový čaj

Ibiškový čaj si můžete připravit jednoduše doma.

Ingredience:

  • 1 čajová lžička sušeného ibišku
  • 1 šálek vařící vody

Postup:

Dejte vařit jeden šálek vody a nasypte do něj čajovou lžičku sušeného ibišku. Zalijte a nechejte louhovat. Chcete-li si připravit silnější čaj, můžete přidat víc čajových lžiček ibišku, až pět čajových lžiček ibišku.

Jak konzumovat?

Vyzkoušejte popíjení ibiškového čaje po jednom či dvou šálcích denně každý den. Vaše zdraví se tak postupně začne lepšit a přispívá to zejména ke zdraví vašeho srdce. Je dobré, v rámci prevence, vyloučit ze svého jídelníčku také potraviny, které jsou kyselé a škodlivé. To může tento proces celý urychlit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button