KrásaNávodPéče o těloZdravé tipy

Med pro zářivou pleť. Využijte jeho účinků i vy

Dopřejete si rádi čaj s medem nebo medové pečivo? Máte rádi příjemné sladkou chuť tohoto včelího výrobku? Dopřáváte-li si ho v rozumné míře, pak určitě děláte dobře. Med je výborným přírodním sladidlem s celou řadou benefitů pro naše zdraví. Kromě toho má však téměř zázračné účinky i na vaši pleť. Objevuje se v řadě drahých kosmetických produktů jako ingredience, která napomáhá zdraví a kráse pokožky.

Zapomeňte na drahé produkty z drogerie nebo lékárny. Naučte se používat med přímo nebo v kombinaci s dalšími mocnými přírodními pomocníky a ušetříte nejen peníze. Dosáhnete totiž tak skvělých výsledků, o jakých by se vám se standardními produkty ani nesnilo.

Citron a med

Vděčná dvojice, která pomáhá nejen naší pleti. Dobře udělá i pří rýmě a nachlazení nebo bolesti v krku. Vitamín C v citronu a antioxidanty obsažené v medu však skvěle působí také na naši pleť. Smíchejte lžíci medu a lžíci citronové šťávy a aplikujte na pleť. Nechte několik minut působit a poté opláchněte teplou vodou. Pleť bude hezky vypnutá a vyživená. Pravidelná aplikace také pomůže vyhladit vrásky a eliminuje viditelné póry.

Rajče a med

Tuto kombinaci asi příliš často na talíři neuvidíte, ale pro vaši pleť může být jedním z nejlepších receptů. Rajče dokáže skvěle bojovat proti pigmentovým skvrnám a zaručit krásně zářivou pleť. Rozdrťte jedno rajče, smíchejte jej se lžící medu a poté aplikujte na čistý obličej. Vyhněte se oblasti v okolí očí. Nechte působit 15 minut a poté opláchněte. Pro odstranění pigmentových skvrn je vhodné kůru opakovat každý týden po dobu alespoň jednoho měsíce. Mimo to bude vaše pleť vyhlazenější a mladistvější.

Banán a med

Při této kombinaci se možná nejen vám sbíhají sliny. Tyto dvě suroviny spolu jednoduše skvěle chuťově ladí a stejně dobrou práci odvedou i na vaší pleti. Banán je známý svou hydratační schopností a vlivem na zjemnění akné a snížení produkce mazu. Zvlášť pokut trpíte těmito potížemi, je banán s medem tím pravým pro vás. Rozdrťte polovinu banánu a přidejte lžíci medu. Pečlivě vše promíchejte a naneste na obličej. Nechte působit 15 minut a smyjte teplou vodou.

Grahamová mouka a med

Grahamová mouka je sama o sobě skvělým kosmetickým tipem. Dokáže vyhladit pleť a dodat ji zdravou barvu i strukturu. Zejména pokud jste trpěli akné či ekzémem a vaše pleť nyní nese následky, je grahamová mouka tím nejlepším trikem, jak pokožku zase dostat do skvělé kondice. Společně s medem pak dodá pleti i dostatečnou výživu a hydrataci. Smíchejte lžíci mouky se lžící medu a nařeďte vodou tak, aby vznikla tekutější pasta. Aplikujte na vyčištěný obličej a nechte 10 minut působit, poté smyjte a ošetřete pleť hydratačním krémem.

Kokosový olej a med

Trpíte-li širokými póry a začervenalou pokožkou, vyzkoušejte tyto dva pomocníky. Kokosový olej v kombinaci s medem tlumí zánět a podráždění a nastoluje rovnováhu potřebnou k tomu, aby vaše pleť vypadala hezky, zdravě a zářivě. Tentokrát nenanášejte masku na obličej, ale spíše ji použijte jako masážní olejíček, s pomocí kterého budete pleť po dobu několika minut prsty masírovat a prokrvovat. Nebo požádejte svého partnera/partnerku. Určitě to není špatný způsob jak si vzájemně projevit něhu a náklonnost.

Jemný peeling

Smíchejte med s trochou jedlé sody a vytvořte si jemný peeling, který se hodí i pro citlivou nebo poškozenou pleť. Velice jemně odstraní odumřelé buňky a zároveň po něm vaše pleť nebude ani trochu podrážděná nebo začervenaná. Naopak, odmění se vám zářivostí a zdravím. Peeling používejte maximálně jednou týdně nebo v závislosti na vaší potřebě. Pokud však máte suchou nebo citlivou pleť, buďte ještě opatrnější a raději nejprve na malém místě vyzkoušejte, zda vám tento peeling bude vyhovovat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button