Péče o těloPřírodní léčba

Je v těle parazit? Tyto varovné příznaky jej včas odhalí!

Každý člověk chce být zdravý, aby vše v lidském těle správně fungovalo. Když je tělo v rovnováze a zdravé, všechny procesy v něm probíhají bez problémů. Nicméně když v těle není vše tak, jak by mělo, objevují se varovné signály. Tělo tak dává najevo, že potřebuje pomoc, že to není tak, jak by mělo. Na vás je tyto příznaky včas rozpoznat a zatočit s nimi.

Paraziti v lidském těle

Nemocí je opravdu velká spousta a také příznaků je hned několik. Můžete se cítit celkově unavení, mít problémy s žaludkem, nechutenství a mnoho dalšího. To může být příznakem, že se v těle objevuje něco navíc. Vetřelec, který v něm rozhodně nemá co dělat. Jaké další příznaky se mohou objevovat?

  • Deprese, úzkosti, nervozita
  • Časté nachlazení
  • Infekce a to včetně kvasinkových infekcí
  • Bolesti svalů a kloubů
  • Problémy se spánkem
  • Trávicí problémy jako zácpa, průjem, plynatost
  • Tmavé kruhy v okolí očí
  • Akné nebo ekzémy, kopřivka, vyrážky i jiné problémy
  • Závratě, mozková mlha, špatná koordinace

Mnozí mají za to, že paraziti jsou nemocemi třetího světa, v civilizované společnosti s nimi přece můžeme zatočit. Stačí dodržovat základní pravidla hygieny a nic se nemůže stát. Ovšem studie v The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene zjistila, že až 32% lidí, kteří byli testováni na parazitní infekce, tuto nemoc skutečně mělo.

Co vše mohou paraziti způsobit?

Stačí maličkost v podobě špatně omytého ovoce či zeleniny, často cestování do končin, kde jsou jiné hygienické návyky, syrové nebo tepelně nedostatečně upravené maso, drůbež nebo ryby. Dále to může být znečištěná půda, voda nebo nedostatečná hygiena. Paraziti přispívají k mnoha zdravotním problémům. V lidském těle konzumují živiny a produkují odpady, které jsou toxické a mají vliv na tkáně a buňky.

Jaké varovné příznaky vám mohou napovídat, že se v těle objevují paraziti?

Chuť na sladké

Jestliže je vaše strava bohatá na cukr, bílou mouku, mléko a další potraviny, pak se mohou objevit nechtění hosté v podobě parazitů. Často pak budete mít chuť na sladká jídla, čokolády, dezerty a podobně.

Úzkost

Toxoplazmózní infekce bývá často spojována s pocity úzkosti nebo obecně s úzkostnou poruchou.

Nesnášenlivost lepku

Mnoho parazitů v lidském těle může vyvolat sekundární intoleranci laktózy a kaseinu. V takovém případě je nutno vyhnout se sýrům a mléku.

Alergické reakce

Paraziti dráždí střevo a někdy mohou dokonce perforovat střevní výstelku, zvyšují propustnost střev. To vše může vyvolat alergickou reakci na určité potraviny.

Anémie

Paraziti v lidském těle mohou působit ztrátu krve, což způsobuje nedostatek železa nebo také anémii.

Zácpa

Paraziti v lidském těle mohou zablokovávat žlučovod nebo také střevní trakt, čímž se přispívá k zácpě a celkovému problému s vyprazdňováním.

Plynatost a nadýmání

Někteří z parazitů žijí v tenkém střevě a přetěžují tak břicho. Plynatost nebo nadýmání jsou tak velmi častým znakem.

Syndrom dráždivého střeva

Paraziti mohou mít vliv na buněčnou stěnu střev, což vede k problémům s trávením a absorpcí základních živin.

Bolesti svalů a kloubů

Někteří paraziti mohou v lidském těle cestovat a způsobovat tak bolesti v kloubech a svalech. Může to vést až k chronickému zánětu.

Kožní problémy

Paraziti mohou na těle a zejména na kůži způsobují alergické reakce jako kopřivku, vyrážky, akné, ekzémy a podobně.

Problémy s váhou

Paraziti mají vliv také na hubnutí a následné přibírání. Podle toho, jaký druh parazitů v těle máte, můžete nevysvětlitelně hubnout nebo naopak přibírat na celkové váze.

Celková únava

Únava je příznakem mnoha problémů a nemocí v lidském těle, nejinak je tomu také u parazitů. Mohou se objevovat tmavé kruhy pod očima, celková nechuť, cítíte se bez energie a permanentně unavení.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button