NávodPéče o těloPřírodní léčba

8 přírodních způsobů jak odstranit černé tečky a bílé pupínky

Krásná pokožka a kůže patří mezi hlavní faktory, které přispívají k celkové kráse lidí. Zejména pak ženy se o svou pleť a pokožku starají, chodí na kosmetiku, různé přípravky využívají také doma. O pleť je nutno se starat pravidelně, jedině tak jí zajistíte krásný a dokonalý vzhled.

Strašák jménem černé tečky

Černé tečky nebo bílé pupínky jsou strašákem mnoha žen. Na pleti se mohou objevit kdykoliv a jakmile se tak stane, snažíte se všemožnými přípravky jejich výskyt zmírnit nebo úplně odstranit. Někdy však nemusíte do obchodu, stačí vám přírodní ingredience. Ty mohou šetrným způsobem pomoci v odstranění černých teček a bílých pupínků z nosu a obličeje.

Přinášíme vám osm přirozených způsobů, jak tyto nepříjemné „vetřelce“ na vaší pleti odstranit. Jde o přírodní metody, které pleti neškodí, obvykle se neobjevují žádné negativní vedlejší účinky. Vyzkoušejte jednotlivé metody, opravdu fungují.

Citron + med + cukr

Vezměte jeden citron, rozkrojte jej na polovinu. Na půlku citronu naneste po celém povrchu med. Poté posypte cukrem a toto aplikujte na pokožku. Jemně masírujte pokožku krouživými pohyby. Opakujte tento postup jednou týdně.

Vazelína + mikrotenový sáček

Tuto kombinaci využijte ihned po sprchování, protože to jsou vaše póry otevřeny, vlivem horké vody a páry. Nejdříve aplikujte vazelínu na postiženou oblast. Jakmile tak učiníte, přiložte potravinovou fólii nebo plastový sáček. Opatrně přiložte a na sáček položte horký ručník. Nechejte působit, dokud se ručník neochladí na pokojovou teplotu. K odstranění použijte přebytečnou vazelínu a vytlačte černé tečky. Nakonec vezměte vatový tamponek, namočte do krému a aplikujte na pokožku. Tento postup je možno provádět jednou až dvakrát do měsíce.

Kokosový olej + esenciální oleje

V misce smíchejte ¼ šálku změklého kokosového oleje (dejte jej asi na 10 sekund do mikrovlnné trouby). Přidejte deset kapek esenciálního oleje z citronu, levandule nebo tea tree olej. Velmi dobře rozmíchejte, vznikne vám hladká směs. Naneste na vatový tamponek a aplikujte ráno a večer, po vyčištění tváře.

Skořice + ovesná mouka

Smíchejte jednu lžičku ovesné mouky se stejným množstvím skořice. Přidejte trochu teplé vody a míchejte, dokud nevznikne hmota podobná silně tuhému krému. Tuto směs aplikujte na obličej jemnými kruhovými pohyby. Jemně masírujte asi jednu minutu a obličej omyjte studenou vodou. Skořice může způsobovat jemné brnění při aplikaci na kůži, ale to zmizí po umytí vodou. Tento postup se doporučuje využívat maximálně dvakrát měsíčně.

Aktivní uhlí + zelený jíl

Smíchejte půl čajové lžičky aktivního uhlí, jednu čajovou lžičku zeleného jílu a půl čajové lžičky teplé vody. Získáte hladkou směs, kterou naneste na pokožku pomocí houbičky nebo špachtle. Nechejte na obličeji několik minut, dokud úplně nevyschne a poté opláchněte studenou vodou. Tímto postupem můžete čistit póry jednou až dvakrát týdně.

Kokosový olej + káva

V misce smíchejte půl šálku kokosového oleje (můžete maličko zahřát v mikrovlnné troubě) s půl šálkem čerstvé kávy. S touto směsí masírujte tvář kruhovými pohyby. Následně nechejte směs působit asi pět minut a studenou vodou umyjte. Provádějte jednou týdně. Směs, která vám zůstane, dejte do misky a vložte do lednice nebo do mrazničky.

Ovesná kaše + med + jogurt + olivový olej

¼ šálku ovesných vloček, 2 čajové lžičky jogurtu, 2 čajové lžičky medu a 2 čajové lžičky olivového oleje dejte do mixéru a míchejte. Směs aplikujte na pokožku krouživými pohyby a poté omyjte teplou vodou. Je-li vaše pokožka velmi citlivá, může se stát, že bude podrážděná. Proto s ní nečistěte, ale můžete jí použít jako masku na obličej, nechejte působit 5 – 7 minut. Směs využívejte jednou až dvakrát týdně.

Cukr + med + olivový olej + vanilkový extrakt

Smíchejte ¼ šálku bílého cukru, ¼ šálku hnědého cukru, ¼ šálku olivového oleje a promíchejte. V druhé misce smíchejte v 1 polévkové lžíci medu ½ čajové lžičky vanilkového extraktu. Obě směsi smíchejte dohromady, dokud nejsou hladké a vyčistěte problémové partie. Následně opláchněte teplou vodou. Využívejte jednou týdně a zbytek směsi můžete skladovat v uzavíratelné sklenici v pokojové teplotě.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button