Péče o těloZdravé tipy

Odkryté nohy během spánku vůbec nevadí, naopak!

Míváte teplé nebo studené nohy? Teplota vašich nohou je pevně spjata s regulací celkové tělesné teploty. Pokud je vám teplo a máte nohy ještě schované pod dekou nebo peřinou, může se vám hůře usínat, protože se váš organismus přehřívá. Necítíte se ospale, a tak se mohou objevit problémy s usínáním a spánkem obecně. Stačí, když vytáhnete nohy zpod deky či peřiny a budete tak regulovat tělesnou teplotu. Bude se vám jednoduše a lépe usínat.

Je-li vám zima a máte-li studené nohy, pak se cítíte ospalí.

Stává se vám často, že se budíte a máte odkryté nohy? Pak věřte, že jde o správnou věc. Vědci přináší také logické vysvětlení, proč je tento zvyk dobrý. Abychom vám to vysvětlili, tým z NY Mag, tedy „Science of Us“ přináší toto video, které přesně hovoří, proč je nezbytné, odkrývat nohy častěji.

Regulace tepla

K dispozici je také další důvod, proč je lepší dávat si nohy na deku a ne pod. Lidské nohy jsou pokryty kůží a jen drobným ochlupením, a proto také obsahují vaskulární strukturu. Ta reguluje ztrátu tělesného tepla. Díky tomuto zvyku se cítíte lépe a pohodlněji.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button