Péče o tělo

Přírodní šampon, který nezatěžuje vlasy a odstraňuje mastnotu

Pokud máte rádi domácí kosmetické přípravky, které nejsou plné chemikálií a zároveň fungují, jste tu správně. Máme pro vás jednoduchý návod na přírodní šampon, který se skládá ze tří složek. Přitom je velmi účinný. Vyzkoušejte a uvidíte, že nebudete chtít nic jiného.

Domácí šampon z jedlé sody

Pro přípravu úžasné přírodní péče o vlasy nepotřebujete příliš. Bohatě si vystačí s tímto:

  • jedlá soda
  • voda
  • jablečný ocet

Postup je velmi jednoduchý. Stačí smíchat půl šálku jedlé sody s půl šálkem vody. Vzniklou směs nalijte do nádoby s aplikátorem (můžete použít původní obal na šampon). Šampon aplikujte na mokré vlasy a jemně ho vmasírujte od kořínků vlasů až po konečky.

Nechte působit zhruba dvě minuty a poté opláchněte. Nenechte se zmást tím, že vám nevznikne pěna. To neznamená, že vaše vlasy nebudou po opláchnutí čisté.

V případě, že si chcete zachovat lesk a hebkost, budete muset po umytí vlasů aplikovat směs s jablečným octem.

Pro přípravu této směsi je zapotřebí smíchat jeden šálek octa s dvěma šálky jedlé sody. V případě, že vám jablečný ocet nevoní, můžete přidat pár kapek levandulového či mátového oleje. Aplikujte stejně, jako v předchozím případě. Při používání si dávejte pozor, aby vám jablečný ocet nenatekl do očí.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button