Péče o těloPřírodní léčba

Vyhněte se zákroku, odstraňte tukové tkáně během osmi dní!

Lipom je nezhoubný nádor, který je tvořen tukem, tukovou tkání či uzlinou. Objevuje se v měkké tkáni, je pod kůží a je pohyblivý, pomalu rostoucí. Obvykle jde o nebolestivou tukovou tkáň, která však na první pohled může být nepříjemná a hlavně může jít o estetický problém, který vám vadí. A nejlepším řešením je tento problém odstranit.

Kde se nejčastěji objevují?

Lipomy se obvykle nacházejí těsně pod kůží, nejčastěji na hlavě, krku, paži, podpaží. Mohou se však objevovat kdekoliv na těle. I když se označují jako nádor, jde o nezhoubnou variantu, která je pro mnohé kosmetickou vadou a proto je třeba jí z těla odstranit pryč.

Lipomy bývají malé, obvykle menší než dva palce a můžete si je pod kůží nahmatat. Mají měkkou až gumovou konzistenci, mohou být pohyblivé. Vyskytují se poměrně často a to až u jednoho z tisíce lidí. Lidé s tímto problémem mají obvykle jeden lipom avšak až 20% lidí jich může mít hned několik.

U koho se objevují lipomy?

Lipomy se objevují u lidí všech věkových skupin, u mužů i u žen. Nejčastěji se však lipomy objevují u mužů a žen ve středním věku. Příčina lipomů není až tak úplně pochopená. Obvykle bývá sklon k jejich vzniku dědičný. Růst lipomů mohou také vyvolávat menší zranění.

Tuková tkáň lipomu může být způsob, jak se tělo zbavuje nežádoucího materiálu, jako jsou toxiny nebo odpad. Někteří věří, že lipom vzniká, protože je lidské tělo mimo svou klasickou rovnováhu a nedokáže zpracovat nežádoucí materiály běžnými orgány jako ledvinami nebo játry.

Největší orgán těla

Kůže je největším orgánem lidského těla. Skrz ni se toho děje opravdu hodně, také se skrz ni vyplavují toxiny. Uvolní-li se odpad a toxiny ve velké míře, mohou se hromadit pod kůží a pak vzniká tuková tkáň. Ačkoliv obecně lipom nepředstavuje žádné výraznější riziko pro vás a pro vaše zdraví, problém je estetického charakteru.

Chirurgické odstranění lipomu

Většina lipomů může být odstraněná pomocí lékaře a to v jeho ordinaci nebo ambulantním chirurgickém centru. Tento zákrok je jednoduchý, nevyžaduje obvykle žádnou delší hospitalizaci. Lékař místo znecitliví lokání anestezií okolo lipomu, provede řez v kůži, odstraní tukovou tkáň a ránu sešije stehy.

Jestliže je lipom v oblasti těla, které není jednoduše dosažitelné, takže není možno jednoduše a lokálně tento lipom odstranit, může být odstraněný na operačním sále za celkové anestezie. Existuje však ještě jedna metoda, jak odstranit lipom. A to přírodní cestou. Přinášíme vám jednoduchý recept, jak tento problém vyřešit.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce surového organického medu
  • 4 polévkové lžíce aloe vera gelu

Postup:

Vezměte misku a do ní dejte všechny přísady. Následně je smíchejte. Tuto směs aplikujte na postiženou oblast. Je velmi důležité, aby směs měla tloušťku nejméně jeden centimetr. Na místo poté umístěte plastový obal nebo nějakou gázu, abyste směs neotřeli.

Tuto směs nechejte působit nejméně šestatřicet hodin a poté sundejte, omyjte a opakujte. Tento postup proveďte minimálně pětkrát. Postup opakujte přibližně sedm dní. K dosažení co možná nejlepších výsledků můžete do směsi přidat také několik kapek šalvěje, tea tree nebo kadidlového oleje.

Zhruba po jednom týdnu byste měli cítit znatelný rozdíl v tom, že se nahromaděná tuková tkáň pod kůží rozpustí a lipom bude odstraněný.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button