Spolupráce

Jízda na elektrokole je zdravá v každém věku

A taky zábavná, relaxační a plná nových zážitků a radosti ze života! Ať už sršíte mládím a energií nebo vaše skráně zdobí pramínky slušivých šedin, jedno je jisté. Elektrokolo vám pomůže udržet dobrou náladu, kondici, vrátí vás do aktivního života, a hlavně posílí vaše zdraví. Duševní i to fyzické.

Elektrokolo není jenom „kolo“

Je to totiž sen každého cyklisty, který nehodlá ani s přibývajícími léty a ubývajícími silami opustit svůj celoživotní koníček nebo touží právě teď s ním začít. Elektrokolo je na rozdíl od obyčejného kola vybaveno výkonným motorem, vysokokapacitní baterií a přesnou řídící jednotkou. Tyto komponenty společně dokonale spolupracují, a vždy když potřebujete vám pošlou přesně tolik energie do pedálů, kolik právě potřebujete, a o kolik si řeknete. 

Je tedy jen na vás, jak moc si necháte při jízdě na elektrokole pomáhat, a jak intenzivně si právě chcete dát při jízdě do těla. Díky tomu si po rovince můžete užívat kondiční jízdu, která vylepší vaši fyzičku a při stoupání do kopce si řeknete o pořádnou dávku dopomoci do pedálů. Díky tomu na elektrokole zdoláte nejen těžší terén a každé převýšení, ale dojedete také mnohem dál a výš než kdy dřív.

Elektrokolo jako lék na každý splín i kila navíc

Udržet se ve formě není v dnešním uspěchaném světe nic snadného. Elektrokolo vám však i s tímto nesnadným úkolem perfektně pomůže. A to s přehledem i ve vyšším věku. Velkou předností cyklistiky, a tedy jízdy na elektrokole, je fakt, že jde o tak zábavný a relaxační sport, že ani nebudete mít pocit, že vlastně sportujete a aktivně se staráte o své tělo. Bez sebemenších pochyb je cyklistika zdravým pohybem s bonusem pobytu na čerstvém vzduchu, který rádi vyměníte za lenošivé vysedávání u televizních seriálů – s elektrokolem zažijete mnohem větší zábavu, a hlavně mnohem více pohybu! 

Při jízdě na elektrokole si dokonale vyčistíte hlavu, napadat vás budou jen samé hezké a pozitivní myšlenky a pozvolna si vylepšíte svou postavu i fyzičku. Při jízdě na elektrokole zhubnete, zpevníte svalstvo a posílíte i svůj kardiovaskulární systém. Budete se cítit fit a unaveni jen tak příjemně, jak zrovna budete chtít. Díky dopomoci poslané do pedálů můžete na elektrokole začít jezdit i s minimální kondicí a postupně s tím, jak vaše kondice bude sílit, můžete intenzitu dopomoci snižovat a své tělo dokonale rozhýbat. Ne nadarmo je právě elektrokolo a jízda na něm doporučována i fyzioterapeuty, a to jako dokonalý prostředek pro rehabilitaci, ať už po úrazech či zdravotních problémech spojených s věkem.

Obsah obrázku tráva, exteriér, strom, kolo

Popis byl vytvořen automaticky

Elektrokolo je skvělý parťák i pro seniory

Právě pro své super schopnosti je elektrokolo skvělým dopravním prostředkem i pro dříve narozené cyklisty. Už dávno se vymanilo ze zlých pomluv o tom, že je to snad kolo pro lenochy – i na elektrokole se zkrátka musí šlapat, stejně jako na klasickém kole. Díky dopomoci, se kterou vám však elektrokolo pomůže zvládnout i ubývající energii, zvládnete vždy bezpečně dojet do cíle, a to bez zadýchání, zbytečného potu, a hlavně nepříjemné únavy či zdravotních potíží, které obzvláště v seniorském věku mnoho lidí od sportování odradí. 

Díky speciálním modelovým řadám si můžete vybírat z elektrokol pro seniory, které jsou snadno ovladatelné, lehce se s nimi manipuluje, a především mají uzpůsobený snížený rám pro snadné sesedání i nasedání na elektrokolo. V sedle elektrokola si upevníte své zdraví, ale také podpoříte své sebevědomí i samostatnost a soběstačnost, a to v každém věku! Pohodlně si obstaráte nákupy, hravě zvládnete cesty k lékaři i za vnoučaty, a to vše v rytmu zdravého pohybu. Elektrokolo vás zkrátka nevyřadí z aktivního života – ba naopak! Do víru života vás opět v perfektní formě vrátí a vylepší nejen vaši náladu, ale také kondičku a zdravý pohled na svět.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button