Spolupráce

K čemu je vrchní matrace? Poslouží vám, i když jste se svojí matrací spokojeni

Asi nikdo nebude rozporovat důležitost kvalitní matrace. Právě ta mnohdy rozhoduje o tom, jak vás váš spánek dobije energií, jak se budete cítit odpočatí, a také jak se po spánku budou cítit vaše záda a zbytek těla. Matrace je jednoduše pro zdravý a kvalitní spánek klíčová. Slyšeli jste ale už někdy o vrchní matraci? O co jde a v jakých případech pro vás může být vhodnou volbou?

Vrchní matrace je obvykle tenčí než klasická matrace, typicky má tloušťku okolo 5 cm, ale i to se může lišit v závislosti na výrobci a volbě materiálu. Jak už její název napovídá, tato matrace se pokládá ještě navrch vaší klasické matrace. Nejde však o nějaký chránič nebo něco podobného, ale jedná se o plnohodnotnou matraci, která může vašemu spánku zásadně prospět.

Jak se používá?

Někdy prostě o matraci moc rozhodovat nemůžete – možná někde bydlíte jen přechodně, nebo jste udělali unáhlený nákup a pořídili matraci, která je sice kvalitní, ale vám prostě z různých důvodů nevyhovuje. Nebo se jednoduše vaše potřeby po několika letech změnily, ale stará matrace je ještě v dobrém stavu a bylo by škoda ji vyhodit. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, právě zde přichází ke slovu vrchní matrace. Pokud potřebujete změnit tvrdost nebo odpružení matrace, je vrchní matrace ideálním řešením, které vyřeší vaši zapeklitou situaci za poměrně rozumnou finanční investici.

Extra podpora pro vaše záda

Vrchní tenká matrace nicméně nemusí řešit jen nevhodný nákup matrace nebo změnu preferencí. Ve skutečnosti přijde vhod takřka každému. Nabízí totiž extra komfort a podporu pro celé vaše tělo, zejména pak pro záda, která mnohdy vyžadují skutečně citlivý přístup. Vrchní matrace poskytuje silnější oporu, ale nabízí i další benefity. Například dovede stávající matraci chránit před ušpiněním či vlhkostí a prodlužuje její životnost. Můžete si matraci třeba přizpůsobit také ročnímu období.

Jak vrchní matraci vybrat?

Výběr je značně individuální a závisí na vašich zdravotních potřebách i osobních preferencích. Při nákupu si ale dejte pozor mimo jiné i na to, že při použití vrchní matrace může být problém s dostatečnou velikostí prostěradla. Ujistěte se proto, že máte doma vhodnou variantu, případně si pořiďte speciální prostěradla určená pro vyšší matrace.

Pozor si dejte i na správné rozměry s ohledem na vaši dosavadní matraci či velikost postele. Zvažte, jak chcete matraci využívat a podle toho volte materiál, výplň a další parametry. Skvělý výběr různých druhů matrací, kde si vybere každý, nabízí e-shop Eco-matrace.cz. Prohlédněte si jejich nabídku nejen vrchních matrací a inspirujte se pro svůj klidný a kvalitní spánek. Investice do vašeho spánku a pohodlí bude vždy tou nejlepší investicí, která se vám mnohonásobně vrátí.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Podobné články

Back to top button