Přírodní léčbaZdravé tipy

Ucpaný nos? Už nikdy více! Poradíme vám zaručený tip

V zimním období nás rýma postihuje častěji, než kdy jindy. Pokoušet se pak normálně fungovat je skoro nemožné. Proto si často dopomáháme nosními spreji z lékárny, které však mají řadu vedlejších účinků a zbytečně vysušují nosní sliznici. My vám poradíme jiný a lepší způsob, jak se rýmy jednou provždy zbavit.

Nejspolehlivějším a zároveň i nejšetrnějším způsobem je použití nosní konvičky a nos si pořádně propláchnout. Že jste o tomto způsobu ještě neslyšeli? Není třeba se bát, všechno vám vysvětlíme – je to úplně jednoduché!

Co budete potřebovat?

  • 0,5 l filtrované nebo minerální vody
  • 1 lžička mořské či himalájské soli

Jak postupovat?

  1. Vodu ohřejte přibližně na teplotu 40 stupňů. Buďte opatrní a s teplotou to nepřežeňte – příliš horká voda může sliznici poškodit.
  2. Ve vodě rozpusťte sůl a pořádně rozmíchejte.
  3. Tuto směs přelijte do nosní konvičky, nakloňte se nad umyvadlo o postupně prolévejte jednu nosní dírku po druhé.
  4. Ze začátku to může trochu pálit či štípat, ale vydržte.
  5. Dýchejte pusou, snažte se vodu nepolykat.
  6. Rýma ustoupí velice rychle a sliznice bude pročištěná a bez otoku.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button