Péče o těloPřírodní léčba

Kokosový olej vás omladí o deset let, stačí jej využívat po dobu dvou týdnů

Dnes nás stále bombardují reklamy, které vyzdvihují různé krémy, séra, pleťové masky a další produkty. Předhánějí se v tom, který produkt je nejlepší, který má nejvíc vitamínů, minerálů a látek, které pomáhají pleti nestárnout. Reklamy říkají, že tyto produkty mohou odstranit různé škody a nedokonalosti. Je tomu ve skutečnosti tak?

Kosmetické přípravky

Kosmetické výrobky, které propagují v reklamách, mohou skutečně fungovat. Co však v reklamách neřeknou je to, že jsou drahé a obsahují chemikálie, které pomáhají udržovat pleť svěží a mladistvou. Většina těchto produktů obsahuje látky, které ne vždycky mají pozitivní účinky na lidské tělo. Jedna studie zjistila, že kosmetické produkty, které má doma běžný spotřebitel mají alespoň jednu položku, která obsahuje 80% chemických látek v seznamu. Jaké látky to mohou být?

DEA – používá se v krémových a pěnivých výrobcích jako zvlhčující přípravky a šampony. Může vytvářet nitrosaminy, které mohou podporovat vznik rakoviny.

Dibutylftalát – používá se jako změkčovadlo v produktech pro péči o nohy. Je zde podezření na endokrinní disruptory (hormonálně aktivní látky, které zasahují do normálních funkcí endokrinního systému a mohou narušovat fyziologické funkce) a ohrožuje také reprodukční systém.

Konzervační prostředky uvolňující formaldehyd – používá se v různých kosmetických přípravcích. Pomalu uvolňuje množství formaldehydu, který může způsobovat rakoviny.

Parabeny – používají se v různých kosmetických přípravcích jako konzervační látky. Může jít o endokrinní disruptory a může interferovat s mužskými reprodukčními funkcemi.

Parfum (aka vůně) – jakákoliv směs Parfum je termín pro voňavé přísady, které se využívají v různých kosmetických přípravcích, dokonce i ve výrobcích, které se propagují jako neparfémované. Některé vonné složky mohou vyvolat alergie nebo astma.

PEG sloučeniny – používají se v mnoha kosmetických krémech. Může být kontaminován 1,4 – dioxanem, což může působit rakovinu.

Petrolatum – používá se do vlasových produktů a díky této látce vlasy získají dodatečný lesk. Může se objevit také v balzámech na rty, hydratačních produktech, rtěnkách. Jde o látku, která ve spojení s polycyklickými aromatickými uhlovodíky může být velmi toxická a může způsobovat rakovinu.

Siloxany – používají se v různých kosmetických přípravcích, používají se ke změkčení, vyhlazení a zvlhčení. Může působit jako endokrinní disruptory nebo také mohou působit na reprodukční část.

Laureth sulfát sodný – využívá se v kosmetice, která pění a může být kontaminován 1,4 – dioxanem.

Triclosan – používá se v antibakteriální kosmetice jako například zubní pasta, čisticí prostředky a antiperspiranty. Může přispět k antibiotické rezistenci v bakteriích, jde o endokrinní disruptory.

BHA a BHT – tyto látky se vyskytují hlavně v hydratačních produktech nebo v make-upu jako konzervační činidlo. Bylo zjištěno, že působí jako endokrinní disruptory a mohou působit rakovinu.

Barviva uhelného dehtu – tato barviva mohou způsobovat rakovinu a mozkovou kontaminaci těžkými kovy. Podívejte se na p-fenylendiamin v barvách na vlasy a v jiných produktech.

Síla kokosového oleje

Kokosový olej je jedním z nejúžasnějších produktů, ale také může nahradit tyto nebezpečné chemické produkty. Jde o skvělou přírodní a hydratační látku, která působí pro všechny typy pleti. Obsahuje antioxidanty a jsou také skvělé pro boj se stárnutím pokožky.

Je také velmi účinný pro vaše vlasy. Obsahují přírodní bílkoviny, které se nacházejí v kokosovém ořechu. Pomáhají posilovat, chránit a léčit poškozené vlasy. Má také přirozené antibakteriální vlastnosti, díky čemuž jde o skvělý prostředek pro čištění rány.

18 překvapujících způsobů, jak je možno použít kokosový olej

Hydratační přípravky – jak už bylo zmíněno, kokosový olej je skvělým hydratačním přípravkem. Stačí jej jen protřepat a aplikovat na kůži.

Vyživuje pokožku – pomáhá vyživovat pokožku, která se tak vyhýbá vráskám, je měkká, elastická. Aplikujte kokosový olej na pokožku noc co noc před spaním a nechejte působit přes celou noc.

Balzám na rty – máte popraskané rty? Kokosový olej je skvělým zvlhčovačem pro vaše rty, pomáhá hydratovat suché rty a také zmírňovat případné popraskání.

Opalovací krém – použijte kokosový olej spolu s dalšími přírodními ingrediencemi a vyrobte si vlastní opalovací krém. Bude bezpečný, bez parabenů a dalších toxinů, jde o skvělou alternativu pro zdravou pokožku.

Krém proti striím – strie nejsou nic příjemného, musíte se pak zbytečně halit do dlouhých kalhot a sukní. Kokosový olej může velmi pozitivně působit na strie.

Krém proti stárnutí – přírodní vlastnosti kokosového oleje mohou skutečně pomoci bojovat proti předčasnému stárnutí, mohou pomoci zesvětlit stařecké skvrny. Stačí rozetřít trochu kokosového oleje před spaním a vaše pokožka bude vypadat krásně mladá!

Masážní olej – kokosový olej je také vynikajícím základem pro masážní olej. Jednoduše promíchejte čtvrt šálku kokosového oleje s 30 kapkami esenciálního oleje, aby byla vaše masáž ještě lepší.

Tělový peeling – smíchejte půl šálku organického surového cukru s půl šálkem kokosového oleje, přidejte několik kapek esenciálního oleje podle vlastního výběru. Smíchejte a používejte jednu lžíci podle potřeby ve sprše. Dobře opláchněte. Získáte jemnou a hebkou pleť.

Ústní voda – slyšeli jste někdy o převalování oleje? Jde o metodu, kdy se kokosový olej převaluje v ústech. Kokosový olej má antibakteriální vlastnosti, bojuje tedy s bakteriemi v ústech, má také příjemnou chuť.

Krém na holení – krém na holení z kokosového oleje je skvělou náhražkou krému na holení, který je naplněný toxinem. Přírodní krém zanechává pokožku velmi hladkou.

Pleťové mléko – po holení je důležitá hydratace, aplikujte kokosový olej na pokožku, aby byla příjemně zvlhčená a jemná.

Křečové žíly – při použití kokosového oleje může napomoci snížit vzhled křečových žil.

Popraskané paty – popraskané paty nejsou nic příjemného, kokosový olej, hořčíkové vločky, esenciální oleje a chrání před prasklinami.

Krém na celulitidu – kokosový olej vyživuje pokožku zevnitř, stejně jako zvenčí.

Krém na nehty – skvělý způsob, jak pomáhat při růstu nehtů.

Krém na akné – kokosový olej můžete použít také k lokální léčbě akné. Můžete použít také kokosový olej přímo na akné nebo využít masku z kokosového oleje na tvář, kdy jí necháte působit dvacet minut. Jak si tuto masku připravit? Smíchejte 5 lžic šťávy z aloe vera, 2 lžičky surového medu a 2 lžíce kokosového oleje.

Krém pod oči – vklepávejte kokosový olej pod oči. Jde o skvělý přírodní přípravek, který pomáhá eliminovat vrásky a kruhy pod očima.

Peeling nohou – kokosový olej používejte před spaním. Uklidníte suché a popraskané nohy, jednoduše smíchejte jeden šálek Epsom soli, dva šálky kokosového oleje a několik kapek silice z máty peprné.

Používání kokosového oleje k náhradě škodlivých produktů je mnohem jednodušší, než jste si možná mysleli. Vaše pokožka, vlasy a zdraví vám za využívání kokosového oleje poděkují. Využijte některý z výše zmíněných tipů nebo všechny a uvidíte, jak skvělé pozitivní účinky kokosový olej má.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button