Ostatní

Studie ukázala, že ananasová šťáva je o 500% účinnější než běžné sirupy proti kašli

Zima už nám klepe na dveře a nebude dlouho, než se na nás sesypou problémy tohoto ročního období. Sezónní kašel a nachlazení patří mezi nejvíce otravné aspekty studeného počasí. Není však vždycky nutné je ihned léčit drahými léky, které obsahují mnoho škodlivých chemikálií a které mají nepříjemné vedlejší účinky. Lepším řešením je přistoupit na nějakou přírodní metodu.

Pravděpodobně máte v této chvíli celou řadu přírodních léků, které vám sedí v kuchyni a ani o tom nevíte. Jedním z nejúčinnějších prostředků proti nachlazení a kašli je ananasová šťáva, především kvůli jeho schopnosti zklidnit bolesti v krku.

Proč ananasová šťáva?

Skupina indických vědců před několika lety objevila, že ananasový džus byl účinnou léčbou tuberkulózy, když je smíchán se solí, pepřem a syrovým medem. Přípravek má schopnost potlačit bolest v krku a současně rozpouštět hlen. Tato směs je schopná uzdravit od symptomů nachlazení a kašle až pětkrát rychleji než masově prodávané volně dostupné sirupy proti kašli.

Hlavní složkou ananasové šťávy, která funguje jako aktivní složka, je enzym zvaný bromelain. Funguje jako antioxidant, pomáhá snižovat otok a zabíjí bakterie. Ananasový džus v tepelně nezpracované formě také poskytuje polovinu denní doporučené dávky vitamínu C, což je rozhodující v boji proti sezónním obtížím s bolestí v krku a ucpaným dýchacím cestám.

Jiné živiny, které se nacházejí v ananasové šťávě zahrnují thiamin, riboflavin, vitamíny A a B6, folát, hořčík, draslík a mangan. Každá z těchto živin je nezbytná pro optimální zdraví.

Jak vyrobit ananasový lék proti kašli

Tento lék proti kašli je velmi jednoduchý na výrobu v pohodlí vašeho domova. Stačí smíchat následující ingredience, rozmixovat, a vypít čtvrtku hrnku této směsi třikrát denně.

Ingredience:

  • 1 hrnek ananasové šťávy (džusu)
  • ¼ hrnku čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 kus zázvoru (cca 8 centimetrů)
  • 1 polévková lžíce organického raw medu
  • Špetka soli
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře

Příprava:

Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte v robotovi. Lék může být použit až třikrát denně, v boji proti kašli.

Stručně řečeno, léky proti kašli s ananasovou šťávou – nebo dokonce sama ananasová šťáva – jsou skvělý způsob, jak léčit kašel přirozeně, díky přítomnosti silných antioxidantů, jako je bromelain, stejně jako další vitamíny a minerály, které podporují imunitní systém těla, zároveň co bojují proti nemoci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button