Jídlo a stravováníOstatníPéče o těloPřírodní léčba

15 skvělých způsobů, jak můžete použít himálajskou sůl

Himálajská křišťálová sůl nemůže být srovnávaná s žádnou jinou solí a to díky své jedinečné příchuti. Má opravdu skvělé přínosy pro lidské zdraví. Tato sůl obsahuje asi 84 minerálů a prvků, které se nacházejí v lidském těle. Tyto minerály se velmi snadno absorbují, protože se nacházejí ve své koloidní formě.

Přinášíme vám patnáct výhod, které přináší přírodní himálajská krystalická sůl:

  • Podporuje vaskulární zdraví
  • Podporuje oběh
  • Podporuje snižování příznaků stárnutí
  • Podporuje zdraví krevního cukru
  • Pomáhá regulovat hladinu vody v těle
  • Snižuje problémy s ucpaným nosem
  • Podporuje lepší spánek
  • Udržuje pH v rovnováze
  • Zvyšuje pevnost kostí
  • Usnadňuje vytváření buněčné energie
  • Podporuje vstřebávání živin
  • Podporuje zdraví ledvin
  • Zmírňuje četnost a také intenzitu křečí
  • Podporuje zdravé libido
  • Podporuje zdraví žlučníku

Studie z roku 2001 ukázala, že lidé, kteří pijí vodu s přidanou himálajskou krystalickou solí, zaznamenali zlepšení jejich oběhových a respiračních funkcí. Kromě toho bylo také obnoveno a zlepšeno zdraví jejich orgánů a pojivových tkání. Kromě toho jednotlivci také hlásili zvýšenou mozkovou aktivitu, lepší spánek, růst vlasů, nehtů a ztráta hmotnosti.

Důvodem, proč byli tito lidé schopni lépe spát, je to, že sodík v jejich krevním řečišti snižuje jak hladinu stresu, tak úzkost. Tělo se tak uvolňuje. Himalájská sůl také zvyšuje hladinu oxytocinu, která dále uvolňuje a uklidňuje celé tělo. Přinášíme produkty a také návod, jak používat himálajskou sůl.

Tento seznam ukazuje, jak univerzální himálajská sůl je. Také vám umožní vybrat si některé zajímavé možnosti a vyzkoušet je. Zařaďte i vy himálajskou sůl do vašeho jídelníčku nebo obecně do vašeho života.

Solná sklenice

Jde o jedinečný a skvělý způsob, jak doplňovat sůl a minerály do těla. Jediné, co musíte udělat je vlastnit takovou solnou sklenici, dát do ní vodu a pak už stačí jen pít a získávat z ní všechny účinky.

Solný panák

Alkohol si dá občas každý z nás, vyzkoušejte sklenici na alkohol, takzvané panákovky. Do ní můžete nalít například tequilu nebo jiný alkohol, který je kompatibilní se solí.

Solná miska

V této misce můžete servírovat zmrzlinu, bude mít trošku slanou příchuť. Je možno jí také nahřát a podávat v ní obědy, dušené maso nebo také zeleninu.

Hmoždíř s paličkou

Nekupujte hotové koření, můžete si jej nadrtit s pomocí hmoždíře a paličky. Skvělý prostředek k drcení koření a bylinek spolu s himálajskou solí.

Solné dlaždice

Solné dlaždice často nacházíme v lázních, slouží pro odpočinek unavených nohou. Můžete je také předem nahřívat, přesně podle postupu na obalu, na podlahu položit ručník a poté na něj umístit kameny.

Solné mýdlo

K odstranění odumřelé kůže můžete použít solné mýdlo. Pomáhá také k mineralizaci těla. Můžete mýdlo zabalit do žínky.

Antiperspirační kámen

Himálajská sůl má antibakteriální vlastnosti, které zastavují tvorbu bakterií, které jsou odpovědné za pach, který se line během pocení.

Masážní solný váleček

S pomocí masážního solného válečku můžete dosáhnout uvolnění stresu a aktivaci akupresurních bodů. Stačí jím jemně přejíždět v okolí páteře.

Solný peeling

Peeling pomáhá k odstranění odumřelých kožních buněk. Stačí na vlhkou pokožku nanést malé množství solného peelingu a jemně vmasírovat do pokožky. Následně opláchněte a osušte. Vaše pokožka bude jemná a hebká.

Solné krystaly

Z těch velkých se vyrábí sole, což je voda, ve které je rozpuštěno maximální množství minerálů. Jednoduše přidejte čajovou lžičku sole do sklenice vody a vypijte.

Misky s himálajskou solí

Solné lampy všichni známe, umí zpříjemnit interiér. Existují také mísy naplněné himálajskou solí. Ty velmi dobře umí odstranit pachy a celkově osvěžují vzduch doma.

Solné lampy

Je možno je využít pro dekorativní účely. Eliminuje také prach, bakterie a pohlcuje pachy. Také pomáhá osvěžovat vzduch a celkově vypadá velmi hezky.

Solné cihly

Ty se využívají pro servírování a pro prezentaci jídla. Chcete-li několik hodin udržovat nízkou teplotu, pak solné cihly zmrazíte. Skvěle se hodí v létě, při oslavě, kdy chcete, aby jídlo zůstalo studené.

Solný inhalátor

Inhalovat himálajské soli může pomoci zmírnit projevy zánětů plic, astmatu, alergií i běžného onemocnění.

Sůl do koupele

Přidejte do své koupele himálajskou sůl a užijte si svou relaxační lázeň. Skvěle umí absorbovat základní živiny na buněčné úrovni.

Himálajská sůl mletá

Je skvělou náhradou běžné kuchyňské soli. Himalájská sůl obsahuje spoustu minerálů a můžete s její pomocí ochucovat běžné pokrmy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button