Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Ananasové smoothie s kurkumou pomáhá zmírňovat zánět

Jde-li o posílení celkového zdraví, pak je kurkuma jedním z nejznámějších a nejlepších přírodních prostředků. Kurkuma obsahuje kurkumin, což je aktivní složka, která disponuje silným protizánětlivým účinkem. Ananasové smoothie s kurkumou má velmi dobrý vliv na celkové lidské zdraví, pomáhá zmírnit zánět.

Bolest a zánět

Studie naznačují, že kurkumin může pomoci zmírnit příznaky revmatoidní artritidy a osteoartrózy jako například bolest nebo zánět. Jiné laboratorní testy zase ukázaly, že kurkuma může v některých případech blokovat růst některých typů rakoviny. V jedné studii byl extrakt kurkumy obsahující kurkumin schopen stabilizovat kolorektální rakovinu.

Další studie zase naznačují jistý potenciál, kdy může bránit mnoha formám kožních chorob, vysokým hladinám cholesterolu, žaludečním vředům, kolitidě, Alzheimerově chorobě a mnoha dalším. Většina jeho přínosů se přičítá schopnosti neutralizovat volné radikály a stimulovat antioxidační enzymy v těle. To zase napomáhá předcházet poškození volnými radikály.

Kurkuma v asijské kuchyni

V asijské kuchyni je kurkuma poměrně častým a běžným kořením, využívá se ke zlepšení chuti. Obvykle se přidává do jídla, nicméně existují další způsoby, jak z ní získat výhody. Nemusí se tak spojovat jen s jídlem. Můžete vyzkoušet výborné smoothie, které nejen chutná, ale také tělu pomáhá.

Kurkuma je klíčovou složkou tohoto smoothie zejména díky širokému spektru zdravotních přínosů, existuje mnoho dalších přísad, které přispívají k celkové síle smoothie. Tělo se tak díky tomuto nápoji stává zdravější a umí lépe odolávat nemocem, posiluje se celkový imunitní systém. Jak si tento recept připravit?

Ingredience:

  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • 1 šálek kokosového mléka
  • ½ šálek ananasu nebo manga
  • 1 čerstvý banán
  • ½ čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky zázvoru
  • 1 čajová lžička chia semínek
  • 1 čajová lžička maca prášku
  • Špetka mletého pepře

Postup:

Všechny výše uvedené ingredience smíchejte a vytvořte si speciální smoothie, které vám bude nejen chutnat, zasytí vás, ale také poskytne spoustu příznivých účinků na lidské tělo.

Co všechno ingredience obsahují?

Kokosové mléko je bohaté na vlákninu a vitamíny C,E a B. Ananas nebo mango je také velmi dobrým zdrojem vitamínu C, který poskytuje ochranu vašemu tělu před různými nemocemi a posiluje imunitní systém. Čerstvý banán je zase dobrý zdroj draslíku, který udržuje rovnováhu tekutin v těle a posiluje také nervy, srdce, svaly a mozek.

Skořice snižuje hladinu cukru v krvi u lidí, kteří trpí cukrovkou. Zázvor zase napomáhá snižovat menstruační křeče a bolesti, které jsou způsobené artritidou. Zázvor také umí snížit nevolnost a závratě. Chia semínka jsou velmi dobrý zdroj vlákniny, bílkovin, vápníku, antioxidantů a omega-3 mastných kyselin.

Maca prášek se obvykle používá k léčbě anémie, chronické únavy a také pomáhá zvyšovat energetickou hladinu. Čerstvě mletý černý pepř zase pomáhá optimalizovat absorpci živin z kurkumy.

Podívejte se na toto video, kde najdete přesné pokyny pro přípravu skvělého smoothie!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button