OstatníPéče o těloZdravé tipy

Odstraňte velké póry a mastnou pleť s pomocí přírody

Póry mají být malé a tak by logicky neměly být vidět, že? Přesto se mohou na pleti objevovat větší póry, které jde již na pohled vidět. A to mnoho lidí znejistí. Velikost pórů je podmíněná geneticky, takže není možné, aby vaše byly fyzicky menší. Ovšem, máme dobrou zprávu, existuje několik věcí, které můžete udělat a výskyt pórů tak snížit. Póry se objevují na pleti žen i mužů a je tedy nutno s nimi něco dělat.

Udržujte pleť čistou

Póry bývají často naplněny nečistotami, které je pak ucpou. Kvůli tomu vypadají větší. Je nutno čistit obličej a to opravdu každý den. Nejlépe s jemnými čisticími prostředky. Před spaním umyjte obličej a odstraňte z něj všechny nečistoty a mastnotu. Hlavně nezapomeňte při líčení využívat čisté štětce na make-up. Nedoporučuje se dotýkat obličeje vlastníma rukama.

Používejte podklad

Make-up je skvělým pomocníkem, zakryje všechny nedostatky, ovšem ve chvíli, kdy máte pocit, že póry jsou velké, využijte podklad. Ten pleť sjednotí, vyrovná nedokonalosti. Mimo jiné také minimalizuje vzhled pórů a ty jsou pak méně nápadné.

Pijte víc vody

Je velmi důležité pít vodu a to přes celý den. Voda umí pleť skvěle hydratovat, takže bude díky ní pružnější a krásná. Nezapomeňte, že jen obyčejné pití vody nestačí, musíte se o pleť také starat a hydratovat jí i jinými způsoby.

Použijte opalovací krém

UV záření má vliv na elastin a kolagen, který otevírá póry. Aby se bránilo otevírání a rozšiřování pórů, je nutno pleť chránit před sluncem a to s pomocí organického opalovacího krému. Ideálně vybírejte opalovací krém, který je přírodní a bez chemikálií.

Pravidelná péče o obličej

Extrahování může pomoci vyčistit póry a podpořit čistší a zdravější pleť. Vždycky je dobré nechat o sebe pečovat, pravidelná návštěva kosmetiky je nejen příjemná, ale také pleti prospěšná.

Ne vždycky si člověk může dovolit drahé krémy, přípravky či pravidelnou návštěvu kosmetiky. Sáhnout však můžete také po přírodních a účinných domácích přípravcích, které si můžete vytvořit v pohodlí domova, z ingrediencí, které máte doma. Je to jednoduché, snadné a velmi účinné!

Tyto domácí produkty pomohou v boji s póry

Jedlá soda a voda

Smíchejte dvě lžíce jedné sody s vodou. Tuto směs pečlivě rozetřete po obličeji a nechejte patnáct minut působit. Následně pleť opláchněte studenou vodou. Jedlá soda je přirozený exfoliant, který pomáhá čistit póry.

Citron, okurka a růžová voda

Směs okurky, několika kapek citronové šťávy a jedné lžíce růžové vody může také pomoci. Vše smíchejte, naneste na obličej před spaním. Směs nechte působit po celou noc. Okurka má funkci přírodního toneru a zajistí hydrataci vaší pokožky.

Bílky s citronovou šťávou

Smíchejte dva bílky se dvěma lžičkami citronové šťávy. Smíchejte a aplikujte na obličej, kde necháte působit deset minut. Následně pleť opláchněte studenou vodou. Citronová šťáva je přírodní, stahuje pleť, tónuje a má zesvětlovací výhody.

Rajčatovo – limetková směs

Přidejte několik kapek limetky do sklenice rajčatové šťávy. Směs aplikujte na obličej a nechte jí působit patnáct minut, následně opláchněte vodou. Rajčatová šťáva je bohatá na antioxidanty, které vyživují pokožku.

Růžová voda, citronová šťáva a řecký jogurt

Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, přidejte jednu lžíci řeckého jogurtu a přidejte růžovou vodu. Vše dobře smíchejte, aplikujte na pleť a nechte působit po dobu deseti minut. Poté jemně opláchněte. Řecký jogurt poskytuje přirozenou hydrataci pokožky, zatímco citronová kůra působí jako exfoliant.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button