Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Vyzkoušejte a nebudete litovat. Jednoduché používání citronu vás ochrání před rakovinou, obezitou a cukrovkou

Jedním z nejzdravějších druhů ovoce na světě je citron. Vzhledem k tomu, jaké má přínosy na lidské zdraví, je užívám v mnoha receptech. Jak vám pomůže citron v boji proti zákeřným nemocem?

Detoxikace organismu a další důvody, proč užívat citron

Citron je vynikající pro detoxikaci organismu, což je důvod, proč je tak hojně užíván v limonádách. Citronová šťáva však není nejlepší způsob, jak do sebe dostat všechny zdravé živiny.

Nejlepším řešením je konzumace zmrzlého citronu s kůrou. Jedná se totiž o nejzdravější část tohoto tropického ovoce. Vědci zjistili, že citronová kůra výrazně zlepšuje imunitní systém a obsahuje látky, které brání vzniku rakoviny, regulují cholesterol, léčí infekci a vykazují parazity nebo bakterie z těla.

Další přínosy citronu:

  • zabraňuje astma
  • zvyšuje imunitu
  • bojuje proti zánětu
  • detoxikuje játra a ledviny
  • reguluje krevní tlak
  • prevence proti rakovině

Pomáhá při léčbě úzkosti a deprese

Podle nedávného výzkumu, citronová kůra obsahuje 5 až 10 krát více vitamínů, než samotná citronová šťáva. Pomáhá ničit rakovinové buňky, rakovinu tlustého střeva, rakovinu plic a rakovinu prsa. Co je nejdůležitější, že látka v citronové kůře chrání i zdraví buňky.

Lékař a odborník na výživu Marilyn Granville (USA) tvrdí, že kůra prokazatelně zlepšuje lidské zdraví. Vzhledem k tomu, že je citronová kůra velmi hořká, doporučujeme zmrazit citron a poté nastrouhat kůru. Připravenou kůru přidejte do čaje, smoothie, polévek, salátů, dezertů a podobně.

Před použitím však citron vyčistěte nečistot a zbavte ho pesticidů pomocí jablečného octa.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button