Spolupráce

Bruslení na in-line bruslích mnoho zdravotních benefitů

V Česku rostou cyklostezky jako houby po dešti a s nimi také rychle přibývá milovníků jízdy na in-linech. Kromě aktivně stráveného času má tento oblíbený sport mnoho zdravotních benefitů pro duši i tělo. 

Svalová vytrvalost

Jednou z hlavních a největších výhod kolečkových bruslí je svalová vytrvalost. Pokud si myslíte, že běh, běžecký pás nebo jízda na kole udělá víc, zamyslete se znovu, protože in-line bruslení zaměstnává také svaly na horních končetinách, hýždích, bocích a svalů dolních částí zad. Posiluje svaly na nohou, což pomáhá budovat sílu a pomáhá v lepší rovnováze a kontrole, která udržuje vaši vzpřímenou polohu. Kromě toho jsou svaly na nohou největším svalem ve vašem těle, což pomáhá spalovat více tuku. In-line brusle zlepšují celkovou fyzickou kondici.

Udržuje hmotnost

In-line bruslení je kardiovaskulární cvičení, které spaluje hodně kalorií. Pokud se snažíte snížit svou váhu a zbavit se velkého množství tuku kolem břicha, jízda na kolečkových bruslích je skvělý způsob, jak dosáhnout svého cíle. 

Zlepšuje rovnováhu

Pokud máte potíže s udržováním rovnováhy v různých sportech a aktivitách, měli byste zkusit jízdu na in-linech. Vyvažování není nutné pouze ve sportu, ale také každodenní chůzi. Při dobré rovnováze se vaše držení těla zlepšuje a také snižuje energetické náklady, které vynakládáte při běžných činnostech, dokonce i při sezení. To dramaticky pomáhá snižovat únavu. Rovnováha sama o sobě je velmi důležitá pro to, abyste se dobře naučili na in-linech. Pomůže vám to při provádění mnoha triků, které si zamilujete. Vaše rovnováha se zlepšuje, když používáte svaly dolní části zad a břišní svaly k pohybu vpřed a vzad. Pádům se však nevyhnete pravděpodobně nevyhnete ani s dobrou rovnováhou, proto vždy používejte helmu, chrániče a rukavice na in-line.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button