Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Smoothie, které pomáhá silnějším kloubům

Bolesti klouby a další příznaky artritidy může pomoci léčit smoothie. Má velmi účinné složky, díky kterým se budete cítit lépe a zdravěji. Kolena patří k nejdůležitějším kloubům v těle, pomáhají v chůzi, stání a skákání. Máte-li silné a zdravé kolena, jednoduše budete všechny pohyby ovládat. Během přirozeného procesu či vlivem zranění a dalších kolena trpí. Časem se mohou uvolňovat a poškozovat, protože vazy a šlachy se nakonec stanou slabšími a méně flexibilními. Mazivost bude menší.

Pečujte o kolena

Poskytnout péči nohám a především kolenům je nutností, jedině tak budou silné a zdravé a to bez ohledu na věk. Nemusíte chodit do lékárny a kupovat zde různé drahé léky. Ani nemusíte navštívit lékaře, se kterým byste se domlouvali na možné léčbě. Jde to totiž přímo z domu, můžete si pomoci jednoduchým receptem.

Posílení šlach a vazů v kolenou

Přinášíme vám recept, který je velmi jednoduchý a přispívá k omlazení kolenních vazů. Umí dokonce zbavit příznaků artritidy. Jde o přírodní smoothie, které je skvělým zdrojem hořčíku, bromelainu, vitamínu C, křemíku. Smoothie má protizánětlivé vlastnosti a má schopnost uklidnit bolest a mírnit zánět. Celý nápoj dodává do těla důležité živiny a může dodat energii a sílu všem systémům v lidském těle. Jak si tento nápoj vyrobit?

Ingredience:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 šálky ananasových kousků
  • 40g surového organického medu
  • 40g drcených mandlí
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 šálek přírodní pomerančové šťávy
  • 1 šálek vody

Postup:

K ovesným vločkám přidejte horkou vodu a nechejte trochu vychladnout. Z ananasu vymačkejte šťávu. Smíchejte surový med, vodu, skořici, mandle s pomerančovým džusem. Doporučujeme rozdrtit mandle předtím, než vše umístíte mixéru. Smíchejte všechny přísady, dejte do mixéru a přidejte ananasový džus a ovesné vločky. Mixujte, dokud nedosáhnete požadované struktury. Můžete přidat led, chcete-li. Jakmile máte hotovo, okamžitě konzumujte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button