Jídlo a stravováníZdravé tipy

Neskutečně rychlé, nadýchané bramborové knedlíky, které se vždy povedou!

Uvařit dobré, kypré bramborové knedlíky je celkem umění! Každé z nás se jistě stalo, že se nám knedlík rozvařil, nebo byl naopak tuhý a tvrdý. Máme pro vás úžasně rychlý recept, kde nemusíte mít uvařené brambory předem a knedlík se vám zaručeně povede.

Knedlík je lahodný, uvnitř krásně kyprý a suchý.

Těsto

1 kg brambor

350 g polohrubé mouky

2 vejce

sůl

prášek do pečiva

1 lžíce octa

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Když jsou hotové, scedíme je, zasypeme asi polovinou mouky a rozšťoucháme je šťouchadlem na brambory. Pak je vyklopíme na pracovní desku a necháme zchladnout tak, abyste je mohli zpracovávat rukama. Pak uprostřed vytvoříme důlek, do něj rozklepneme dvě vajíčka, přidáme lžíci octa a zbytek mouky promíchanou se lžičkou kypřicího prášku do pečiva. Mouka nemusí být nutně polohrubá, použít můžete i hrubou mouku nebo ji z poloviny nahradit krupicí, tak jak jste zvyklí.

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. V případě potřeby můžete trochu mouky přidat, nemělo by se příliš lepit na ruce.

Z těsta vytvarujte 3–4 pravidelné válečky. Ty pak vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Můžete je také vařit na páře po dobu 15 – 20 minut. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button